13. Camera

Net als bij de microfoon, hoewel de meeste mensen een camera misschien ook niet als een sensor beschouwen, is het eigenlijk: een foto- en videosensor die specifiek is – net als je oog. Camera’s nemen video’s en foto’s op met lenzen en sensoren.

12. Microfoon

Hoewel de meeste mensen een microfoon misschien niet als een sensor beschouwen, is het in feite: een stemsensor om specifiek te zijn – net als je oor. Het helpt de telefoon om spraaksignalen op te nemen tijdens gesprekken bijvoorbeeld of wanneer u een audioclip opneemt.

11. Stralingssensor

Een stralingssensor detecteert schadelijke straling. Het is de nieuwste sensor aanvulling op smartphones. Zo’n sensor is erg handig voor telefoongebruikers in gebieden waar stralingsvlekken groot zijn.

9. Barometer

Veel smartphones, hebben een barometer. Een barometer wordt gebruikt om de luchtdruk te meten. Het komt meestal van pas bij het detecteren van weersveranderingen en het berekenen van de hoogte met behulp van informatie over druk.

8. Stappenteller

Een stappenteller is een op maat gemaakte sensor om het aantal stappen dat een gebruiker neemt te tellen. Hoewel dergelijke gegevens meestal met een accelerometer kunnen worden bereikt, is een speciale stappenmeter energiezuinig en veel nauwkeuriger.

4. Magnetometer

Deze sensor helpt ook bij het uitzoeken waar een telefoon zich in de fysieke ruimte bevindt. Het meet magnetische velden zoals de naam doet vermoeden. Het geeft kompasrichting met behulp van de windstreken.