5g huisnetwerk

5G genereert hoge radiofrequenties die heel veel bandbreedte genereren. Daar kan dus heel veel data doorheen, met topsnelheid echter die intense inspanning zorgt voor een klein bereik. En muren in huis zijn een probleem daar kan het 5g signaal niet doorheen. Echter alle apparaten in huis zorgen ervoor dat het 5g signaal ons kan blijven volgen door heel ons huis.

I’ll be watching.

Omdat vertrouwen iets is wat we normaal langzaam opbouwen heb ik het plan opgevat om voortaan mee te kijken. Dus niet langer weg te kijken en een kritisch geluid te laten horen over wat wel en niet kan. Voor dit doel wordt de website  Illbewatching.com binnenkort gelanceerd.

Open Source 5g

Nu er voor de Chinezen steeds meer de noodzaak ontstaat om transparant en open te zijn over hun software. Is de kans dat open source zijn weg vindt in de 5 g wereld steeds groter. Dit kan worden gezien als disruptive voor de telecommarkt, maar ook als een kans om mee te kijken voor de burgerij.

Datagrid

We leven straks in één groot netwerk, waar alles en iedereen, van de tram, tot de verkeers­lich­ten die u passeert, de koelkast waar u de boodschappen bewaart, via sensoren en slimme software met elkaar verbonden zullen zijn

Met de komst van 5g netwerken, dragen we het internet met ons mee. Alleen lijkt het internet nog wel niet helemaal klaar voor deze ontwikkeling. Waardoor onze rechten worden geschonden en onze data vogelvrij is. Hierdoor hebben bedrijven en overheden vrijspel, om te experimenteren met onze data zonder daarbij onze rechten en privacy te respecteren.

Bigtech

De grote techbedrijven proberen ondertussen een voet tussen de deur te krijgen bij de Europesche gemeenschap. Zeker nu ze zich in toenemende mate geconfronteerd zien, met miljarden boetes voor privacyschendingen. Zo hebben Google, Apple, Facebook en Amazon hun lobbybudgetten in Brussel vervijfvoudigd.

De standaard

Europa, dat sinds privacywet GDPR de reputatie heeft internationaal de standaard te zetten.

Moet alleen nog aan burgers te laten zien, wat Brussel in de digitale wereld wil doen. 

Maar alles valt of staat bij het toezicht.