Data deling

Datadeling is een kritiek proces. Indien data niet gedeeld wordt, blijvene cognitief beschikbare middelen binnen onze samenleving  onbenut. Uit eerder wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat prestaties en effectiviteit juist worden vergroot door data met elkaar te delen, zoals best practices, lessons learned, eerdere ervaringen en inzichten. Het er voor zorg dragen dat de juiste data, op het juiste moment, bij de juiste organisatie beschikbaar is, is van essentieel belang. Het delen van dat binnen onze samenleving draagt bij aan de ontwikkeling van vaardigheden en competenties en vergroot het concurrentievoordeel. Data is uniek, schaars en moeilijk te imiteren of te vervangen. Dit betreft voornamelijk impliciete data, gezien het feit dat deze vorm van data persoonsafhankelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *