Participatie.

Mobiele telefoons spelen een steeds grotere rol in ons dagelijks leven bevatten een grote verscheidenheid aan sensoren die de fysieke omgeving kunnen detecteren. Echter is het gebruik van data uit deze sensoren momenteel een probleem, dat zou kunnen opgelost door de data te zien als participatieve waarnemingen. Die mogelijk worden gemaakt met behulp van sensoren op mobiele telefoons. 

Om die data te kunnen gebruiken moet de consument zich betrokken voelen en zich niet gedwongen voelen om toestemming te verlenen. Het is over het algemeen lastig om toestemming te verkrijgen die door de consument in vrijheid is geuit, vanwege de ongelijke machtsverhouding die kan bestaan.

Het moet voor de consument duidelijk en begrijpelijk zijn welke verwerking, van welke gegevens aan wie worden verstrekt.

Alleen zo is de consument in staat om een weloverwogen beslissing te nemen, te begrijpen waarmee wordt ingestemd en eventueel het recht uit te oefenen om de toestemming op een later moment in te trekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *