Beïnvloeden

Social Engineering: nooit gedacht dat we zouden zijn waar we nu zijn.

Social Engineering is opgebouwd uit communicatiestijlen, rapport, invloed, uitlokking, non-verbaal en kritisch denken.

Het scheiden van het nuttige, van het interessante om tot minder gewone informatie te komen.

Werken aan een gerichte stroom informatie die toegespitst op specifieke groep mensen.

Een nauwe, constructieve, proactieve, dialoog gericht op het beïnvloeden van groepen mensen.  Waarbij vertrouwen moet worden gewonen, waarbij het intellectueel uitdagen kernpunten zijn.

Een groep mensen stimuleren en echt onder de huid kruipen. 

Met bestaande gegevens en informatie over individuen in deze groep(zowel kwantitatief als kwalitatief). Begrijpen en registreren, en nieuwe inzichten aanbieden. Stimuleren het individu om nieuwe manieren te vinden om dichter bij hun waarheid te komen, of dat nu is door nieuwe onderzoeksmogelijkheden voor te stellen of door innovatieve samenkomsten te plannen en te houden.

Samenwerking tussen gelijkgestemden met inspirerende briefings en nauw samen te werken om originele ideeën te koesteren.

Om de groep te boeien wordt informatie gecreëerd die voortbouwt op inzichten en lessen uit het verleden om, de toon en positionering te sturen door overtuigende verhalen creëren en creatieve ideeën te kaderen.

Waarbij de platform economie een cruciale rol lijkt te spelen om een specifieke groep mensen te bereiken. En de strategische informatie te kunnen presenteren op computers, mobiele apparaten. Om zodoende zeker te zijn dat de boodschap als een maatkostuum wordt afgeleverd bij de doelgroep.

Nooit eerder bestond er een meer geavanceerde informatie machine.

Algoritmen en AI hebben het mogelijk gemaakt dat ons gedrag is te voorspellen, ons in onze onmiddellijke behoeften kunnen voorzien en onze precieze voorkeuren kunnen filteren op basis van onze gewoonten, intieme interesses en persoonlijke relaties.

In staat te verfijnen en hyper-targeten om een ideologie te verkopen, aangevuld met haat en verdeeldheid.

Dat hierbij het individu opeens opgaat in een groep mensen die welwillend staan tegenover de boodschap. Is wat we aan het begin van de strategie hebben bepaald voor de doelgroep.

Gedragsgegevens verzamelen is gemeen goed, met regelgeving en PR-nachtmerries.
Wie maakt nu deel uit van welk informatie-ecosysteem en speelt een rol bij de verspreiding van informatie die samenleving beïnvloedt. Een diepere integriteit met een meer publieke rol lijkt vereist om de ethiek niet uit het oog te verliezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *