Vertrouwen

De Focus komt te liggen op vertrouwen in de zoektocht naar perfecte data, om de puzzel rond privacy op te lossen

Privacy is een onderwerp aan de bestuurstafel wat moeilijk lijkt te visualiseren. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat bedrijven privacy-compliant zijn terwijl ze flexibel blijven voor toekomstige veranderingen?

Inbreukmakend privacyzaken, zoals Cambridge Analytica, hebben het verzamelen en gebruiken van gegevens op de agenda gezet, en we maken ons zorgen over onze gegevens. Updates om de privacy te beschermen zijn inmiddels aan de orde van de dag, waardoor we leren hoe apps gebruikers volgen, evenals de de mogelijkheden van open tracking in e-mails.

Het blijft echter absoluut noodzakelijk dat alle bedrijven een privacy-first beleid gaan volgen, en idealiter een strategie die wendbaar genoeg is om rekening te houden met veranderingen, wetgeving en technologie die de komende jaren zullen plaatsvinden.

Het is van cruciaal belang om elke privacystrategie te centreren rond twee peilers: de mensen die er meewerken en de mensen wie het betreft. Privacyregels nu en in de toekomst zullen worden bepaald op basis van wat nodig is. Door inspanningen te concentreren op het waarborgen van respect en vertrouwen, vormen we de kern, met strategieën die flexibel genoeg zijn om aan de toekomstige veranderingen te voldoen.

Waarbij de zoektocht naar perfecte data een mythe blijkt te zijn die meer kwaad dan goed doet. De waarheid is dat de zoektocht naar perfecte data een inefficiënt gebruik middelen is, aangezien de meeste, zo niet alle, beslissingen kunnen worden genomen zonder deze data.

Bedrijven, organisaties en overheden zouden zich meer op hun gemak moeten voelen bij het nemen van beslissingen op basis van realtime gegevens, die waarschijnlijk niet perfect zijn. Maar bedrijven, organisaties en overheden in staat stelt om strategische beslissingen te nemen op basis van realtime data en flexibel te blijven in het omgaan met veranderingen die plaatsvinden. We denken ten onrechte dat onze persoonlijke gegevens de kern vormen van privacyveranderingen. Data is slechts een strategisch hulpmiddel.

Daarbij moeten we de verleiding om snelle oplossingen te implementeren of te vinden zien te vermijden. En niet zoeken naar technologie die de huidige privacy-uitdagingen oplost.

Privacy is veel meer dan een probleem. Het is een kans om het vertrouwen en de loyaliteit te behouden. De uitdagingen die voor ons liggen, zijn een kans om te heroverwegen en betere manieren te vinden. We lijken verstrikt te zijn geraakt in het najagen van technologie en regelgeving, en zijn vergeten wat er echt toe doet. Als we eerlijk kunnen zeggen dat we blij zijn met de manier waarop onze gegevens worden verzameld, opgeslagen en gebruikt, dan zijn we op de goede weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *