Verbod

Zouden we data apps ook moeten verbieden in Europa, nu er een verbod is in de verenigde Staten op het gebruik bij overheidsdiensten.

Het verbod verbiedt het gebruik van Data apps door de bijna 4 miljoen werknemers van de federale overheid op apparaten die eigendom zijn van haar agentschappen, met beperkte uitzonderingen voor wetshandhaving, nationale veiligheid en veiligheidsonderzoek.

Het verbod komt na een golf van acties tegen de virale-apps in de afgelopen weken te midden van toenemende bezorgdheid over de veiligheid die naar voren kwam door berichten in de media, Chinese haviken en politici. Gezien de toenemende aandacht voor data apps, die eigendom zijn van het Chinese bedrijven, zou dit nog maar het begin kunnen zijn van uitdagingen voor de apps.

Insiders zeiden dat het incidenten hebben bijgedragen aan een groeiende scepsis ten opzichte van de apps, waardoor nieuwe verboden worden aangemoedigd.

Voor Data apps zal moeilijker worden gemaakt om aan te tonen dat ze op verantwoorde wijze met gegevens omgaan.

Onder druk van wetgevers en toezichthouders schudde verschillende bedrijven begin december hun personeel door elkaar om een nieuw team voor vertrouwens- en veiligheidskwesties op te richten. Met als doel om verder vertrouwen op te bouwen in de bescherming van gebruikersgegevens en naleving.

Data apps zijn de afgelopen maand het doelwit geweest van talloze overheids- en institutionele verboden.

En sommige verboden zijn niet alleen van toepassing op overheidsmedewerkers, maar ook op studenten en iedereen die wifi gebruikt op openbare op openbare plaatsen.

Inmiddels maken steeds meer mensen zich ernstige zorgen over apps die een risico vormen, voor de persoonlijke gegevens en informatie waarbij steeds meer bedrijven onder druk worden gezet voor meer informatie.

We hebben duidelijke antwoorden nodig voor het beleid over het delen van gegevens en dat moet ervoor zorgen dat platformen verantwoordelijk worden gehouden voor hun handelen.

En hoe ver zijn we bereid te gaan, afgezien van het verbieden.

We zijn dan misschien nog niet klaar om details er over vrij te geven, maar de dreiging die uitgaat van data apps is zeker een kwestie die we verder zullen moeten onderzoeken.

Het vermogen om data apps echt af te sluiten is aan het eind van de dag waarschijnlijk vrij ver weg. We kunnen het verbieden op overheidsapparaten. Bedrijven kunnen besluiten het te verbieden. Maar er zijn altijd mogelijkheden on dit verbod te omzeilen.

Het is misschien mogelijk om deze energie te kanaliseerd in bredere wetgeving. Er is een jarenlange inspanning geleverd om een alomvattende, landelijke gegevensbeveiligingswet te schrijven die niet alleen betrekking zou hebben op de gegevens van ons allemaal die in het bezit zijn van buitenlandse bedrijven, of technologiegiganten.

Dat betekent dat we elke dag te maken hebben met mogelijke bedreigingen van onze privacy, en we geen regelgevend systeem hebben om daarop adequaat te reageren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *