Overvloed aan data

Is de overvloed aan data een gevaar? Als we algoritmes voor ons laten werken, wordt de wereld dan juist veiliger?

Moeten we wel kiezen voor grootschalig gebruik van data!

Het gevaar dat organisaties, bedrijven en overheden worden gemarginaliseerd is aanwezig. Natuurlijk moeten we oppassen voor verkeerd gebruik van data en algoritmes. Immers Google heeft meer data over ons dan de staat der Nederlanden. 

Moeten we ons daar serieus zorgen over maken of is dit de nieuwe werkelijkheid waarin we leven. Tot voor kort hadden we nog het idee dat we samen dingen konden doen of regelen, en was er nog een beetje vertrouwen in de overheid.

Echter de overheid moet zijn plaats kennen, maar ook zijn rol durven te nemen. 

Waar ongelukken met data gebeuren, moeten we leren van deze fouten. Dat data bevooroordeeld is en gekleurd kan zijn, moeten we ons continu realiseren om algoritmes te kunnen herijken of nieuwe data te creëren.

We zitten nu vast in angst, waarbij de onmogelijkheden zitten in menselijke emoties. Deze horde moeten we zien te nemen zonder invloed op onze data te verliezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *