Contacttracering.

Contacttracering zes weken geleden hadden we daar maar weinig van gehoord.

Een toepassingen van Bluetooth LE-technologie kennen we nog van iBeacons, de kleine cameraatjes uit de reclame borden. En doorgaans gebruikt om ons in winkels te volgen, of onze reactie op een advertentie te registreren, korting aan te bieden en advertenties te plaatsen, deze technologie lijkt de basistechnologie in feite sterk op het door Apple en Google voorgestelde systeem.

De gebruiker moet er deze keer voor kiezen om de service te gebruiken, zelfs wanneer de tweede fase wordt uitgerold en de techniek een onderdeel van het besturingssysteem is.

De technische oplossing zal een unieke cryptografisch gegenereerde code afgeven en deze uitzenden. De codes bevatten geen identificerende informatie of locatiegegevens.

Elke telefoon bewaart de codes die hij ontvangt gedurende 14 dagen. Wanneer iemand een Covid-19-infectie meldt, worden hun codes geüpload naar een centrale server. Andere telefoons zouden deze lijst periodiek controleren om te zien of ze een van die codes hadden ontvangen, wat aangeeft dat de eigenaar dicht bij een geïnfecteerde persoon is geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *