Gegevens verzamelen

Hoe bedrijven gegevens verzamelen (en wat ze ermee doen)

Naarmate technologieën die gegevens vastleggen en analyseren toenemen, nemen ook de mogelijkheden van bedrijven toe om gegevens te plaatsen en er nieuwe inzichten uit te halen. Het internet der dingen en kunstmatige intelligentie zijn twee cruciale instrumenten voor het vastleggen, analyseren en verzamelen van informatie, die veel bedrijven voor verschillende doeleinden gebruiken, waaronder een beter begrip van de dagelijkse activiteiten van hun klanten.

Van klanten gedrag tot voorspellende analyse, bedrijven verzamelen, bewaren en analyseren dagelijks grote hoeveelheden kwantitatieve en kwalitatieve gegevens over hun klantenbestand. Sommige bedrijven hebben hun bedrijfsmodel opgebouwd rond klantgegevens, klantgegevens zijn big business.

En die business lijkt alleen maar groter te worden nu we aan de vooravond staan van de lancering van 5g. En de grote telecombedrijven startups, scale ups en jonge bedrijven gratis toegang geven tot hun netwerk in ruil voor klantgegevens. Waarbij de gegevens over klanten gedrag zorgen voor gratis toegang tot het netwerk van de telecombedrijven. Altijd verbonden maar met wie allemaal is dan nog wel even de vraag.

Want bij elke aankoop of abonnement kunnen klantgegevens worden gedeeld die op het eerste gezicht onschuldig lijken. En zo wordt je auto, motor, brommer of fiets een data provider die klantgegevens deelt, die tot nieuwe inzichten lijden. Of het beperkt blijft tot deze klantdata is nog wel de vraag, immers alle apparaten kunnen gratis met het 5g netwerk worden verbonden. Om zo een nog completer beeld te vormen over de klant en zijn gedrag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.