Wetgeving.

Wetgeving en fundamentele belangen: AI-systemen moeten in overeenstemming zijn met de wet en mogen niet worden gebruikt voor onethische of criminele activiteiten, vooral omdat AI-systemen kwetsbaar kunnen zijn voor invloeden van buiten af. Het ontbreken van een traditionele ‘mentale toestand’ van kennis of intentie die aan een persoon kan worden toegeschreven, en een beslissing die door een AI-systeem wordt genomen, gewoonlijk een lange oorzakelijke keten van systeemcreatie tot implementatie.

Met de effecten, het welzijn en de veiligheid zullen ontwerpers en implementeerders van AI-systemen rekening moeten houden, maar ook met de waarschijnlijke effecten van het AI-systeem gedurende de hele levenscyclus, inclusief veiligheid, beveiliging, juridische, ethische en andere kwesties, door risico- en impact beoordelingen en het uitvoeren van evaluaties. AI-systeem moet rationeel, eerlijk en zonder opzettelijke of onopzettelijke vooroordelen zijn. Door rekening te houden met factoren als menselijke emoties, empathie en persoonlijke privacy.

Risico’s uitsluiten, door met respect voor waarden en cultuur, ethisch gebruik van gegevens te werken in alle omgevingen. Makers moeten rekening houden met “veilig door ontwerp” -vereisten, om voor zover redelijkerwijs uitvoerbaar een ontwerpplan voor te bereiden dat alle voorzienbare ontwerprisico’s elimineert, inclusief onbedoelde programmeerpaden en na opschaling van het AI-systeem in de bredere toepassing.

Bovendien moeten AI-systemen worden ontworpen om inherente vooringenomenheid of waarden te vermijden, terwijl beslissingen worden genomen binnen de risicobereidheid voor privacy en ethiek die aanvaardbaar zijn voor de cultuur van de gemeenschap. Het gebruik van persoonsgegevens moet ook in overeenstemming zijn met de gegevensbeschermingswetten en goede praktijk.

Hoe en waarom een ​​AI-systeem een ​​bepaalde beslissing heeft genomen, moet vindbaar zijn, d.w.z. via traceerbaarheid, uitlegbaarheid, verifieerbaarheid en interpreteerbaarheid. We moeten kunnen vertrouwen op ‘eerlijke’ interacties, inclusief transparantie over hoe compromissen worden gesloten bij het nemen van AI-beslissingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *