Kunstmatig intelligentie.

Hoe zit het met de gevaren van kunstmatige intelligentie misschien heb je een of alle van de volgende films gezien. The Matrix, The Terminator, Battlestar Galactica, Westworld of Lost in Space? Deze verhalen delen allemaal een toekomst met antihelden en een vorm van kunstmatige intelligentie (AI) die ontspoord is.

Gefascineerd door onze relatie met machines en visa versa. Hebben deze films onze perceptie op het gebied van AI gevormd.

Maar hoe krachtig is AI en is het zo bedreigend als ons soms wordt voorgeschoteld? Is AI een bedreiging voor de mensheid of een kans op een beter leven buiten de anonimiteit?

Wat doet kunstmatige intelligentie echt?

Kunstmatige intelligentie is een kracht voor het goede in goede handen.

De privacy-compliance-technologie die we willen gaan gebruiken of reeds gebruiken is voor een groot deel afhankelijk van kunstmatige intelligentie. Dat komt omdat AI verzoeken omtrent privacy, inclusief bescherming en verwijdering op verzoek van gegevens, sneller en efficiënter verwerkt dan een mens. Bovendien beschermt uw zichzelf door gegevens te laten afhandelen zonder blootstelling aan menselijke ogen.

Maar er ligt al we een nadeel op de loer emotie-AI, “een systeem dat je begrijp en je taal spreekt en met je communiceert doormiddel van soft skills”. Eindelijk iemand die denkt als jij, doet als jij en begrijpt wat je behoeftes zijn. Maar ook iemand die zorgt dat je geen flater meer kan slaan en je altijd de juiste richting in stuurt. Zodat je leven zich afspeelde in volledige harmonie tussen mensen onderling en tussen de mens en natuur om hem heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *