Data om ons heen.

Welke data kun je vinden in openbare bronnen op het internet, de data van 2,4 miljoen individuen, 650 duizend organisaties, 2,3 miljard nieuwsartikelen en 2,1 miljard posts op sociale media. Verzameld via middelen die algemeen bekend zijn binnen de gegevensverzamelingsindustrie en gebruik makend van relatief ongecompliceerde gegevensverzamelingstechnieken.

Hiermee bouw je een database rond talrijke bestaande databases of platforms in één grote database met meerdere overlappingen. Aanzienlijke hoeveelheden gegevens die zijn te crawlen uit beheerde databases. Om zo persoonlijke en professionele profielen van personen wereldwijd op te bouwen.

Persoonlijke gegevens kunnen worden opgebouwd rond sleutelfiguren in de familiaire omgeving en zakelijke contacten. En worden gecrawld van bekende platforms als Facebook, Twitter en LinkedIn, evenals als andere openbare bronnen. Naast persoonlijke informatie is informatie over berichten, vind-ik-leuks en reTweets te crawlen.

Daarbij is het mogelijk foto’s van individuen in openbare sites, zoals Twitter, Facebook of LinkedIn te crawlen. Deze foto’s uit openbare bronnen kunnen vervolgens opgeslagen met de reeds opgeslagen data van een persoon of organisatie. Zo ontstaat een gedetailleerd beeld van een persoon dat via openbare sites, zoals Twitter, Facebook of LinkedIn ook nog up to data kan worden gehouden.

En al deze data hebben of wordt namens ons gedeeld met een ieder die het in wil zien. Daarbij staan we op het punt om nog meer data te delen of wordt er straks nog meer data over ons gedeeld. Hierbij schuilt een ongeluk in een klein stukje data waardoor dingen opeens heel anders kunnen worden uitgelegd. Reden te meer dat we voorzichtig zijn met hoe we wat met wie gaan delen voor er verdien modellen zijn om deze data ten gelde te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *