Gratis kost je data.

Als je apps leuk vindt die gratis zijn, niet opdringerig zijn en geen advertenties hebben, overweeg dan om eens kritisch te kijken naar hoe dat kan en op welke andere manier er geld wordt verdiend Het wordt enorm gewaardeerd.

Als je een gratis app installeert, wordt in de bijsluiter vermeld wat je allemaal gaat delen. En wordt je om toestemming gevraagd om je camera, microfoon, adresboek, foto’s en notities te delen. Bij gratis apps wordt zo voorkomen dat je moet betalen voor de app. Anders dan dat, is het ook mogelijk dat je informatie wordt gedeeld met anderen om te gebruiken, wat betekent dat je de smartphone app verandert in een datastroom.

Houd dus goed in de gaten wat je allemaal deelt met je app die geïnstalleerd staat op je telefoon om te voorkomen dat u automatisch data gaat delen.

Neem even de tijd want de makers van de app zullen je geen bedankje sturen, of een eenvoudig briefje wat er met je data is gedaan, in de stad, de provincie, het land en DE WERELD.

Het is tijd voor een samenvatting van het afgelopen jaar … en 20 redenen om volgend jaar minder persoonlijke data onbewust te gaan delen.

2020 … wat een jaar! We hebben een jaar vol onverwachte wendingen meegemaakt, waarvan de meeste van ons niet bepaald vrolijk waren. Toch is het, zoals in de meeste donkere wolken, altijd mogelijk om een lichtpuntje te vinden.

Daarom hebben we deze post geschreven. Ja, we hebben 20 redenen gevonden waarom we geen persoonlijke data onbewust zouden moeten delen, we wilden deze graag met u delen. Maar we weten dat u deze dan waarschijnlijk ook niet zult lezen en weg klikken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *