Data

Heb je vandaag het internet gebruikt? Facebook bezocht? Iets online gekocht? Naar het weer op je smartphone gekeken? Online een video bekeken? Een ritje geboekt? Verbinden aangegaan op een online platform? Uw collega een sms gestuurd? Met al deze activiteiten, genereert u data. En u bent slechts een van de miljarden mensen die ook gegevens genereren. In feite genereren gebruikers van het internet nu elke dag 2,5 quintillion bytes aan gegevens, en 90 procent van de gegevens die vandaag beschikbaar zijn, is pas in de afgelopen twee jaar gegenereerd.

Voor bedrijven en organisaties die kunnen leren en profileren met deze data, lijkt de exponentiële groei een droom die uitkomt. Die gegevens zijn zinloos zonder manieren om ze te verzamelen en analyseren, maar een feit is dat de er een steeds grotere vraag data ontstaat.

En de bijbehorende termen zoals datawetenschap, Big Data, R-programmeren, Python en SAS, en een carrière in de datawetenschap wordt gezien als de meest sexy baan van de 21e eeuw.

Het potentieel klinkt zeker veelbelovend, maar je vraagt ​​je misschien af: wat doet je met al die verzamelde data?

Er is geen typische dag waarop data wordt verzameld.

Allereerst een disclaimer het idee van ’typisch’ en data gaan niet samen. Data is flexibel als je flexibel bent, afwisselend als je van afwisseling houdt, atypische maar prima passend. En hoewel de dagen vol beweging zijn, blijven sommige aspecten van de dag hetzelfde: verzamelen van data, werken met en kennis op doen om bij te blijven.

Werken met data, data is overal

Ons dagelijks leven draait steeds meer om data, wat aanziens de mogelijkheden geen verrassing is. Wetenschappers besteden een groot deel van hun tijd aan het verzamelen van gegevens, het bekijken van die gegevens, het verwerken van gegevens, maar op veel verschillende manieren en om veel verschillende redenen:

Gegevens ophalen,

samenvoegen,

analyseren.

Zoeken naar patronen of trends

Algoritmen ontwikkelen en testen

Problemen vereenvoudigen

Voorspellende modellen

Datavisualisaties

Resultaten schrijven en delen

Bewijs van werkzaamheid

Alles ondergeschikt aan in de eerste plaats het vermogen om problemen op te lossen. Werken met gegevens betekent proberen te bepalen welke vragen beantwoord moeten worden, en vervolgens met verschillende benaderingen komen tot een uitkomst om probleem op te lossen.

Dit lijkt misschien een ondergeschikte rol, maar het tegenovergestelde is waar, want uiteindelijk is het de manier om problemen op te lossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *