Digitale tweeling

Digitale tweelingen in de echte wereld zijn nodig om het volledige potentieel te realiseren.

Het concept van een digitale tweeling bestaat al bijna twee decennia. Een digitale tweeling is per definitie een exacte weergave van een apparaat, object, gebouw, infrastructuur, bedrijf, overheid of personen in een digitale omgeving.

Meestal worden digitale tweelingen gebruikt voor kwaliteitscontrole, verbetering, systeemdiagnostiek, bewaking, optimalisatie en voorspelling van resultaten en prestaties. Het optimaliseren van digitale tweelingen vereist investeringen in hardware als in software die gegevens omzetten in bruikbare inzichten.

Inmiddels vertrouwen we erop dat al dan niet onder toezicht staande algoritmen voor machine learning zullen ontdekken hoe we kwaliteit kunnen verbeteren op basis van de terabytes aan gegevens die dagelijks worden gegenereerd.

Een digitale tweeling bestaat uit gegevens, computermodellen en interfaces, zoals een object in een objectgeoriënteerde programmeertaal die gegevens, methoden en interfaces nodig heeft.

Een digitale tweeling bevat gegevens over het werkelijkheid die de modellen nodig hebben om de toestanden en het gedrag weer te geven en te begrijpen. In veel gevallen kan het bestaan ​​uit gegevens over de volledige levenscyclus.

Een digitale tweeling bevat reken- of analytische modellen die nodig zijn om de toestand en het gedrag beschrijven, begrijpen en voorspellen, evenals modellen die worden gebruikt om acties te omschrijven op basis van logica en doelstellingen.

Deze modellen kunnen, modellen bevatten op basis van fysica- of scheikunde-, technische- of simulatiemodellen, datamodellen op basis van statistieken, machine learning en kunstmatige intelligentie (AI).

Door te vertrouwen op een digitale weergave die mogelijk wordt gemaakt door de digitale tweeling, kunnen we een groot aantal slimme toepassingen in de echte wereld laten werken, waardoor deze activiteiten optimaal worden verbeterd.

Het abstractieniveau van een digitale tweeling is zodanig dat het voldoende is, voor de vereisten van een specifieke toepassing of use case.

Een discrete digitale tweeling is een enkele entiteit die waarde biedt zonder verder te hoeven worden opgesplitst. Het samenstellen van discrete digitale tweelingen om een samengestelde digitale tweeling te creëren.

Een digitale tweeling is een oplossing voor het informatiesiloprobleem: de informatie over een entiteit is meestal verspreid over meerdere informatiebronnen, die worden ontwikkeld en onderhouden door verschillende organisaties.

Digitale tweelingen kunnen worden ingezet om het informatiesiloprobleem aan te pakken. De digitale tweeling is een middel en een interface om toegang te krijgen tot informatie.

Omdat informatie uit verschillende bronnen komt, op verschillende tijdstippen en in verschillende formaten, is het automatisch tot stand brengen van een interface, één van de grootste uitdagingen bij het ontwerpen van digitale tweelingen.

Eenmaal tot stand gebracht zal echter een digitale tweeling ontstaan die de standaard bepaald. Voor het verwerken en samenvoegen van gegevens tot een werkbaar model. Waaruit voorspellingen, berekeningen en optimalisaties ontstaan die een waardevolle toevoeging zijn aan bestaande processen en vraagstukken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *