Besef cq noodzaak

Het besef van de noodzaak van onderling verbonden systemen die gebruik maken van het internet om dingen gemakkelijker te vereenvoudigen, zorgt voor een revolutie in de manier waarop we leven.

Het internet van dingen is inmiddels de belangrijkste bron voor het verzamelen van gegevens. De analyse en verwerking van deze verzamelde gegevens hebben geleid tot tal van moderne analytische oplossingen. 

Het internet van dingen geeft zo een nieuwe betekenis aan het woord “intelligent”. Door een relatie aan te gaan met andere technologieën, processen en data-analyse op een economische en schaalbare manier.

Omdat het Internet van dingen een datagestuurde technologie is, draagt het aanzienlijk bij aan de toename van beschikbare informatie en beïnvloed het de manier waarop we al jaren hebben gewerkt. Steeds meer innovatieve digitale oplossingen die mogelijk bestaan uit betere, meer geavanceerde analyses en data gerichte besluitvorming kenmerken veranderingen. Één voortdurend evoluerend technologie, die het ons soms moeilijk maakt om de technologie en de voordelen ervan te begrijpen.

Constante onderzoek, van de implementatie en de opwaardering van de IoT-technologie heeft ons ertoe gebracht meer geavanceerde mechanismen te ontwikkelen waarmee gegevens kunnen worden verwerkt.

We ontwikkelen goedkope sensor en nieuwe communicatietechnieken waarmee we miljarden apparaten met elkaar kunnen verbinden en waarover we informatie delen.

Door Global Positioning Systems (GPS) weten we waar een voorwerp is, en kunnen we ongevallen te voorkomen. Ook kunnen we het productieproces en onderhoud van apparatuur stroomlijnen en beter beheren via het internet van dingen.

Slimme waterpompen, irrigatiesystemen, controleren niveaus en en bepalen mee hoeveelheid pesticiden we kunnen gebruiken tijdens groei van de gewassen. Waardoor de productie en kwaliteit van de oogst een boost kan worden geven.

Integratie of levensreddende technologieën in de gezondheidszorg zullen de kwaliteit van het leven verbeteren en onze gezondheid door middel van constante monitoring op peil houden.

Ook de omgeving waarin we wonen wordt beïnvloed door slimme verwarmingsketels, automatische deursloten,. En meer geavanceerde functie’s in ons huis waarvan intelligente/slimme verlichting  slechts een van de voorbeelden is.

Daarbij wisselen we voortdurend informatie uit, wat betekent dat de er voortdurend waardevolle gegevens en inzichten worden verzamelt door middel van interactie.

De informatie die wordt verzameld, is niet beperkt tot de apparaten die eigendom zijn van bedrijven of organisaties. Dit proces omvat ook elk persoonlijk apparaat in en buiten ons huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *