Toestemming

Gegevens die door onze persoonlijke apparaten zijn verzameld, in combinatie met elektronische transacties en gegevens uit andere bronnen, vormen de basis van enkele van de grootste datasets in de wereld. Persoonlijke gegevens zijn ook de bron voor genereren van klant inzichten, marktvoorspellingen en gepersonaliseerde diensten. De afgelopen twee decennia is het commerciële gebruik van persoonlijke gegevens in onze online wereld toegenomen. Maar nu, vanwege het ontbreken van vertrouwen, het optreden van de overheid en de concurrentie, komt hier snel een einde aan.

Gedurende het grootste deel van zijn bestaan ​​was de online wereld een data-economie gestructureerd rond een ‘digitaal gordijn’ dat was ontworpen om verzamelen van data te verdoezelen voor wetgevers en gebruikers. Gegevens werden beschouwd als bedrijfsgeheim, eigendom en een geheim voordeel op concurrenten, ook al waren de gegevens afkomstig van privégedrag van gebruikers. Sinds er een tipje van dat digitale gordijn is opgelicht willen we meer controle over de gegevens die we genereren. In plaats dat we dienen als een bron van waaruit vrijelijk kan worden geoogst, behandelen we persoonlijke gegevens nu als activa die eigendom zijn van individuen en die aan bedrijven worden toevertrouwd.

Door individuen meer controle te geven, kunnen de ergste excessen in de online wereld worden ingeperkt en tegelijkertijd een nieuwe golf van data gestuurde innovatie worden gegenereerd, te beginnen met uitdrukken wat vóór personalisatie en kansen we willen die onze gegevens mogelijk maken.

Een nieuwe realiteit de sleutel tot transitie voor data en vertrouwen, waarin we data activiteiten reorganiseren rond de nieuwe fundamentele regels van toestemming, inzicht en verloop.

Geen economisch systeem gebouwd op de geheime extractie en manipulatie van gegevens’, waar gegevens worden gekocht, verkocht en gebruikt zonder onze toestemming. 

Gebruikers in staat stellen om de mogelijkheid van data verzamelaars in hun vele apps te volgen, uit te schakelen, keuzevrijheid over gegevens. Terwijl ze op zoek zijn naar de gemakken en voordelen die voortvloeien uit hun gegevens. Om later de voorwaarden te bepalen welke gegevens ze delen en met wie ze deze delen.

Deze veranderingen zijn onderdeel van een nieuwe gegevensuitdagingen bovenop de uitdagingen in een reeks interne spanningen omtrent klantgegevens. Gegevens bewaren: verzamelen, versleutelen en veilig opgeslagen beschermt tegen hackers. Gegevensverzamelingsactiviteiten, met meerdere legacy-systemen, een complex aantal overeenkomsten, regels voor het delen van gegevens en, heel vaak, een aanhoudend gebrek aan duidelijkheid over hoe gegevens kunnen worden geïntegreerd.

Terwijl er weinig geld wordt uitgegeven aan data-innovatie die de productiviteit of de klantervaring verbetert.

De nieuwe data-economie zal deze gang van zaken niet langer tolereren. Als uw enige waarde uit persoonlijke gegevens halen, moeten we de manier waarop we deze verwerven, delen, beschermen en ervan profiteren veranderen.

De regels van de data-economie zijn vrij eenvoudig, afgeleid van het basisprincipe dat persoonlijke gegevens een bezit zijn van de mensen die ze genereren.

De eerste regel heeft alles te maken met toestemming. Voor het verzamelen van gegevens over voorkeuren, gewoonten en identiteit, transactie voor transactie. Consequent het vertrouwen cultiveren en uitleggen hoe gegevens worden gebruikt en wat het oplevert.

Tweede regel inzicht over identiteit. Routinematig grote hoeveelheden persoonlijk identificeerbare informatie (PII) overdragen via gegevensovereenkomsten, wat zowel de privacy als de veiligheid in gevaar brengt. Het mogelijk maken om inzicht te krijgen uit gegevens zonder de gegevens zelf te verwerven of over te dragen. Het gezamenlijk ontwerpen van algoritmen en gegevens kan het proces van het extraheren van inzichten vergemakkelijken door beide te structureren om beter aan de behoeften van de ander te voldoen. Als gevolg hiervan wisselen de algoritmen, in plaats van gegevens te verplaatsen.

Laatste en derde regel stromen de data silo’s over, overweeg een nieuw organisatieprincipe voor interne datateams. Zodat klantgegevens zinvolle bestemming hebben en inzicht geeft zonder gegevens te delen, niet langer met data silo’s willen werken, waarbij de ene probeert gegevens op slot te houden terwijl de andere probeert deze te delen. Om inzichten te vereenvoudigen, met als gemeenschappelijk doel het verkrijgen van maximaal inzicht uit gegevens in het voordeel van de klant.

Het eindresultaat is een data-ecosysteem dat betrouwbaar en veilig is en onder controle van de klant staat. Waarde toevoegt, door de klant te ontlasten, rendement bieden in de vorm van meer en beter gepersonaliseerde diensten. Waardoor klanten zelfs toestaan ​​om inzichten uit hun gegevens te delen, op voorwaarde dat de voordelen ook voor hen gelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *