Diversiteit

Diversiteit en inclusiviteit in onze systemen – data, cultuur en sociale voordelen

Recente mening zijn verdeeld over de huidige belemmeringen voor het vergroten van diversiteit, evenals over manieren waarop deze wordt omzeild.

Het verzamelen van relevante gegevens, het creëren van een inclusieve cultuur en het focussen op hoe vaardigheden op het gebied van wetenschap, technologie, techniek relevant zijn, zijn er manieren voor het opbouwen van gelijkheid, diversiteit en inclusiviteit.

Diversiteit in verschillende rollen die het verzamelen en delen van gegevens moet bevorderen, naast het creëren van een betere cultuur om een bredere spreiding te bewerkstelligen, en ervoor zorgen dat we niet alleen gericht zijn op het aanmoedigen van diversiteit.

“De ondervertegenwoordiging en verscheidenheid van groepen betekent een verlies van kansen en talent, en ook een verlies van kansen voor de samenleving als geheel”

Het meten van vooruitgang is een belangrijke manier om niet alleen te bepalen of het eigen vermogen te diversifiëren groeit, maar ook welke initiatieven het meeste verschil maken om dit doel te bereiken.

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat de noodzaak van diversiteit vordert, maar de gegevens vertellen een ander verhaal als ze verder worden uitgesplitst.

“Er zijn veel interventies die goed bedoeld zijn en die met goede bedoelingen worden gedaan en misschien niet zo effectief zijn als ze zouden kunnen zijn,”

Mensen worden hun hele leven blootgesteld aan bedrijven, organisaties en overheden die data verzamelen, dit is niet alleen een toekomstige ontwikkeling. Toegang tot deze data is een voortdurend maatschappelijk probleem, waarbij veel mensen de basis digitale vaardigheden missen die nodig zijn om taken uit te voeren, zonder te veel data te delen, en anderen niet eens de vaardigheden hebben om onderzoek naar de over hen verzamelde data uit te voeren.

Aangezien data een grote rol speelt in het leven van iedereen, is het belangrijk ervoor te zorgen dat alle lagen van de bevolking betrokken zijn om te voorkomen dat we kijken naar een klein deel [van de samenleving], we bewijzen onszelf hiermee een slechte dienst.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.