Technologie

Hoewel technologie kan helpen bij het opsporen van bedrijven, organisaties en overheden die tekenen van dataverslaving vertonen, is het lastig om precies te vinden wat te meten en die gegevens te interpreteren.

DATA INZICHTEN

ONLINE VEILIGHEID

GEOFENCING

Naarmate meer landen online data verzamelen reguleren en de inkomsten exploderen, wenden we ons tot technologie om tekenen van verslaving onder bedrijven, organisaties en overheden te monitoren.

De Europesche gemeenschap werkt samen met bedrijven, organisaties en overheden om rechten van gebruikers te identificeren en te helpen met behulp van verzamelde informatie over hun online gedrag. Het eerste initiatief in zijn soort zou vereisen dat platformexploitanten hun gegevens analyseren om te bepalen of ze tekenen vertonen van gedrag dat verband houdt met excessief verzamelen van data .

Het gebruik van technologie om problemen te identificeren en te verhelderen lijkt de logische volgende stap in het identificeren van dataverslaving. In een verklaring zeggen experts dat de gegevens die zijn verzameld en geanalyseerd door bedrijven, organisaties, overheden en experts zouden helpen “de vroege waarschuwingssignalen te zien en risicovolle bedrijven, organisaties en overheden te bereiken voordat ze in een data catastrofe terechtkomen.”

Hoewel het veelbelovend is om gegevens te gebruiken om te analyseren wie het risico loopt een probleemgebruiker te worden, hebben programma’s nog veel details om uit te werken. Het vaststellen van statistieken om problematisch online verzamelen van data te identificeren, blijft bijvoorbeeld een uitdaging, vooral omdat de inspanningen op overheidsniveau worden aangestuurd en er geen overheidssteun of financiering is.

Een initiatief voor verantwoord datagebruik specifieke parameters en gedragingen heeft vastgesteld waar bedrijven, organisaties en overheden op moeten letten, inclusief gebruikers van wie de schermtijd van week tot week toeneemt, gebruikers die zichzelf herhaaldelijk afkoelperiodes opleggen voor online gedrag, degenen die online zijn totdat ze minder dan één uur slaap hebben en gebruikers die regelmatig willen stoppen zonder zichzelf uiteindelijk uit te sluiten.

Maar meten of bedrijven, organisaties en overheden verslaafd zijn aan data kan een uitdaging zijn, maar dat gedrag kan hoe dan ook een rode vlag voor bedrijven, organisaties en overheden veroorzaken.

En terwijl dat normale verslavingen door experts worden beschouwd als een psychische aandoening, kan het ook als een comorbiditeit optreden.

Het kan effectief zijn om het traject van data gewoonten te volgen, maar zelfs dat kan problematisch zijn. Maar die escalatie kan ook een indicatie zijn dat bedrijven, organisaties en overheden de kneepjes van het vak aan het leren zijn voordat ze groter worden.

“Technologie is op dit moment duidelijk een baken van hoop om hiermee om te gaan, maar er blijven vragen”. “Wat moeten we meten? Wanneer moeten we het meten? Hoe moeten we het meten? Geen van die dingen is duidelijk beantwoord.”

Een gerelateerde kwestie is hoe bedrijven, organisaties en overheden op de hoogte moeten worden gebracht als ze tekenen van dataverslaving vertonen en hoe ze moeten wijzen op hun verantwoordelijkheid. Of een sms of e-mail effectiever is dan een telefoontje, staat nog steeds ter discussie, en hoewel het “zeer problematisch” is om ze op de hoogte te stellen, zou het ook een uitdaging zijn om die verantwoordelijkheid bij dataverzamelaars te leggen, maar het kan de beste weg vooruit zijn.

We kunnen geofencing mogelijk maken, waardoor gebruikers uit landen waar data verzamelen illegaal is, geen toegang krijgen tot websites van bedrijven, organisaties en overheden die te veel data verzamelen.

We zouden bedrijven, organisaties en overheden kaders kunnen geven waarbinnen zij aan bepaalde verwachtingen moeten voldoen. “Laat ze het dan maar uitzoeken,”. “Ze kennen hun verantwoordelijkheden; dit zijn zeer effectieve marketingmachines, en meer ter zake, zeer effectieve klantenservicemachines.”

Momenteel bieden bedrijven, organisaties en overheden gebruikers de mogelijkheid om zichzelf toe te voegen aan uitsluitlijsten, waardoor ze geen toegang hebben, terwijl er ook onvrijwillige uitsluitingslijsten zijn, in een poging de integriteit van data te beschermen. Een grotere consistentie en het delen van gegevens van die lijsten zou gebruikers ten goede komen, vooral degenen die niet iedere keer toestemming willen geven.

Bedrijven, organisaties en overheden lijken zich ook zorgen te maken over verantwoord data verzamelen over hun gebruikers. Om te begrijpen hoe de industrie, de overheid en andere vertegenwoordigers zouden reageren op verschillende scenario’s waarin het volgen van online gebruikers potentieel problematisch is.

Hoewel het “tekenen van een belofte” voor het gebruik van technologie om dataverslaving te beteugelen, het nog te vroeg is om met zekerheid te zeggen welke methoden het meest effectief zijn. Voor we “de overwinning claimen”, er meer werk in het verschiet ligt om erachter te komen wat werkt, in tegenstelling tot “wat ons gewoon een goed gevoel zal geven”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *