Connected

De houding en emoties van consumenten ten opzichte van niet-voertuigtechnologie, het delen van gegevens en gegevensprivacy spelen allemaal een belangrijke rol bij het vormgeven van hun behoefte aan en verlangen naar en waarschijnlijkheid om geconnecteerde voertuigdiensten te adopteren.

Consumenten brengen het grootste gedeelte van hun tijd buiten het voertuig door en als zodanig bepalen de technologiemerken en apparaten die ze gebruiken, de diensten waarop ze zich abonneren en hun houding ten opzichte van het delen van gegevens en privacy buiten het voertuig de beslissingen die ze in het voertuig nemen. Een duidelijk voorbeeld: van de consumenten die hun telefoon verbinden met hun auto zegt bijna de helft van de gebruikers dat ze in de toekomst geen auto zouden overwegen zonder deze functionaliteit en de meerderheid van de anderen gebruikers zou er de voorkeur aan geven.

De inkomsten uit connected voertuigservices stijgen nog ieder jaar. Er is bij veel consumenten duidelijk behoefte aan geconnecteerde diensten en functies in het voertuig, wat resulteert in een geweldige kans voor auto- en technologiebedrijven om geconnecteerde functies en functionaliteit in het voertuig te integreren. Maar er is ook een risico voor OEM’s dat consumenten hun technische ecosystemen in het voertuig brengen via mirroring-oplossingen, die door OEM’s geleverde connected services teniet kunnen doen en er inbreuk op kunnen maken.”

Terwijl auto- en technologiebedrijven worden uitgedaagd om nieuwe inkomstenstromen voor geconnecteerde voertuigen te creëren en te laten groeien, is er een omwenteling in de wensen en verwachtingen van consumenten naarmate consumenten meer technisch onderlegd worden, vooral als het gaat om gegevensprivacy.

Consumenten maken zich zorgen over alle soorten gegevens, waarbij financiële en beveiligingsgegevens bovenaan de lijst staan.

En meer de helft van de consumenten maken zich zorgen over gegevensprivacy, gelooft dat de waarde van hun gegevens in de loop van de tijd zal toenemen en maakt zich zorgen over de bescherming (en mogelijk het te gelde maken) van hun gegevens.

Bovendien bleek uit het onderzoek dat consumenten gemiddeld abonnementen hebben in vier categorieën (die binnen elke categorie meerdere abonnementen kunnen hebben), waarbij entertainment- en winkelabonnementen bijna alomtegenwoordig zijn. Toekomstige geconnecteerde diensten die gericht zijn op veiligheid, beveiliging en voertuigonderhoud zijn het meest wenselijk voor consumenten en zullen waarschijnlijk worden gedownload tegen redelijke abonnementskosten. De acceptatie van betaalde connected voertuigservices na de proefperiode in de branche blijft echter laag, met een laag percentage van de proefversies dat wordt omgezet in doorlopende abonnementen.

We worden overspoeld met abonnementen op elk gebied van ons leven, van entertainment tot eten en drinken en diensten. De abonnementsmoeheid van consumenten is reëel. We zien een hoge mate van interesse van consumenten in verschillende functiethema’s, wat een belangrijke kans biedt om op waarde gebaseerde oplossingen te creëren voor zowel auto- als technologiebedrijven. Het zal voor deze spelers van cruciaal belang zijn om zowel de waarde als de grondgedachte duidelijk te verwoorden waarom verbonden functies doorlopende abonnementen zouden moeten zijn, inclusief hoe en waarom services en functies doorlopende gegevens zullen gebruiken voor een betere gebruikers ervaring.

De sleutel tot het succesvol ontwikkelen en implementeren van connected voertuigservices en -functies is gericht op de juiste klant: degenen die bereid zijn zich aan te passen aan connected services en de juiste personatypes. Een derde van de consumenten de belangrijkste doelgroep voor connected voertuigoplossingen. Bovendien identificeerde de studie vijf belangrijke persona’s: verwenners, telers, leeglopers, uittreders en angstige ontduikers. Marketinginspanningen, productinnovatie en commerciële verkenning moeten gericht zijn op de groeidoelpersona’s – en niet alleen op bestaande kopers.

Over het algemeen zijn geconnecteerde diensten een bijzaak, waarbij consumenten zich afvragen: ‘Hoe pas ik technologie in mijn auto in?’ De komende jaren zullen we een verschuiving zien naar ‘Hoe past mijn voertuig in mijn persoonlijke technische ecosysteem?. Dit vereist een mentaliteitsverandering gericht op het ontmoeten van consumenten waar ze zijn. Autofabrikanten moeten anders nadenken over hoe consumenten nieuwe technologie en abonnementen zullen vinden en integreren in hun persoonlijke technische ecosystemen. Ondertussen hebben technische spelers de mogelijkheid om samen te werken met autofabrikanten om voertuigbezit en gebruikservaringen met toegevoegde waarde te creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *