Cybereffect

Cyberaanvallen hebben een grimmig neveneffect, aangezien experts ‘gezondheidswaarschuwingen’ geven aan alle slachtoffers.

Het kan zelfs gevolgen hebben voor kinderen, aangezien ook kinderen het slachtoffer zijn van identiteitsfraude.

Een beveiligingsexpert heeft zijn zorgen geuit over een over het hoofd gezien neveneffect van het slachtoffer worden van cybercriminaliteit.

Nu steeds meer bedrijven slachtoffer zijn van cybercriminaliteit zijn er steeds meer signalen van uitval van personeel, en luiden bedrijven de alarmbel over geestelijke gezondheidsproblemen die kunnen ontstaan nadat en bedrijf of persoon is gehackt of opgelicht door een cybercrimineel.

Tegenwoordig kan een hacker door een bedreiging ervoor kan zorgen dat slachtoffers hun bedrijfskapitaal of hun gehele spaargeld en zelfs hun financiële identiteit verliezen.

De impact van deze incidenten op de geestelijke gezondheid van mensen het kan je gevoel van veiligheid aantasten.

Simpel gezegd de kans om doelwit te worden van een hacker is groot voor ons allemaal, van volwassenen tot kinderen en bedrijven.

Hackers zijn opportunisten, ze maken geen onderscheid in wie ze aanvallen.

Slachtoffers realiseren zich vaak niet welke mentale belasting een aanval met zich mee kan brengen, afgezien van de financiële of sociale schade die wordt aangericht. Over het algemeen begrijpen mensen de psychologische kosten van hacken niet.

Hacken is het zonder toestemming toegang verkrijgen tot een systeem.

Welke methode hackers ook gebruiken, ze kunnen het slachtoffer psychologisch beïnvloeden.

Een van de psychologisch meest schadelijke onderdelen van een hackeraanval kan de reactie van andere mensen zijn.

De autoriteiten zijn vaak niet geïnteresseerd in kleinere hacks, ondanks de duidelijke schade die zelfs een relatief kleine aanval aan een persoon kan toebrengen. Er is een vreemd gebrek aan ondersteuning voor slachtoffers.

Met zoveel misdaad en zo weinig steun, moet je jezelf veilig houden. Gebruik onze uitgebreide beveiligingsaudit om er zeker van te zijn dat u veilig bent.

In het ergste geval kunnen hackaanvallen ervoor zorgen dat de slachtoffers lijden aan extreme angst, depressie en PTSD. Er zijn voorbeelden van mensen die hun baan of huwelijk verliezen en zelfs zelfmoord plegen nadat ze zijn gehackt.

Andere symptomen zijn onder meer uitputting, te veel eten, angst, drinken, vergeetachtigheid of een onwil om het huis of bed te verlaten.

Een van de grootste factoren die bijdragen aan het leed van slachtoffers is het gevoel dat hackers de regels schenden. Sommige slachtoffers beschrijven het gevoel zelfs als vergelijkbaar met een seksuele aanval. Meer de helft van de slachtoffers is niet meer bereid de mensen om hen heen te vertrouwen, wat een grote impact heeft op hun werk en relaties.

Slachtoffers hebben gemeld dat de hack, hun slaap beïnvloedde en hen vatbaarder maakte voor angstaanvallen. Ruim de helft van de slachtoffers meldde fysieke pijn, zoals hoofdpijn en migraine, doordat hackers persoonlijke gegevens hadden gelekt.

Het aantal cyberaanvallen groeit elk jaar. Met zoveel dagelijkse aanvallen en nieuwe slachtoffers moeten de autoriteiten de slachtoffers serieuzer nemen.

Cybercriminaliteit kan een even grote impact hebben op het leven van het slachtoffer als fysiek geweld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *