Van wie is

Tegenwoordig is het wereldwijde verzamelen van data, evenals de vraag ernaar, ongekend hoog, met regelmatig nieuwe records . Bedrijven die de kracht van hun data benutten, kunnen processen efficiënter aansturen, risico’s sneller identificeren en diepere klantinzichten benutten, naast vele andere voordelen.

Natuurlijk, als het gaat om een ​​waardevol bezit zoals data, willen bedrijven deze graag bezitten en optimaal benutten. Maar als het gaat om de vraag wie de eigenaar is, is er zelden een antwoord.

Als je ooit de vraag durft te stellen over wie de eigenaar is van de data, heb je misschien gemerkt dat antwoorden rond data eigendom de neiging hebben om te verzanden.

Afhankelijk van de situatie kunnen de bezitter, de gebruiker, de maker en de onderzoeker van de data allemaal het eigendom claimen, en het uitzoeken van dit eigendom kan logistieke, technologische, juridische en zelfs ethische uitdagingen opleveren. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *