We lekken informatie.

De meesten van ons hebben al genoeg moeite om alles in huis up-to-date te houden. Daarbij komt dat onlangs een reeks kwetsbaarheden werd gevonden in een softwareprogramma dat wordt gebruikt om honderden miljoenen apparaten te verbinden. Terwijl deze kwetsbaarheid wordt aangepakt, is de vraag of onze privacy is gewaarborgd. Want hoeveel apparaten hebben we in huis die communiceren met de buitenwereld waarop we geen invloed uit kunnen oefenen. Om te kunnen waken over onze privacy is het van cruciaal belang dat we er voor zorgen dat we inzage hebben in de communicatie van alle apparaten in ons huis.

Vrijwel iedereen is bekend met internet en het algemene gebruik ervan om apparaten zoals camera’s, lampen, koelkast, speakers, computers en mobiele telefoons aan te sluiten, echter kunnen we niet makkelijk zien met wie we aansluiting maken. Naarmate we meer dingen aansluiten, werd het mogelijk vrijwel alles dat via een netwerk is verbonden te bedienen of uit te lezen. Zo maakten we eenvoudige elektronica slimmer en lieten steeds dingen zich op afstand beheren. Waardoor het mogelijk is om elk apparaat in uw huis te bedienen en te bewaken, van verwarming en koeling tot het sproeisysteem van de koelkast tot babyfoons.

Dit leid echter tot kwetsbaarheden die onze privacy bedreigen. Een recente wake-up call over de kwetsbaarheid in het TCP / IP-protocol dat wordt gebruikt om honderden miljoenen apparaten met elkaar te verbinden druk ons met de neus op de feiten. De software van één bedrijf dat wordt gebruikt om honderden miljoenen apparaten met elkaar te verbinden. Blijkt zo lek als een mandje bevat zeker 20-kwetsbaarheden, en de fabrikanten die de software gebruiken, zijn mogelijk niet op de hoogte welke apparaten de kwetsbare software gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.