NextGenerationEU

The NextGenerationEU heeft een enorme en ongekende financiële vuurkracht van € 1.8 biljoen. Dat is de conclusies van de speciale bijeenkomst van de Europese Raad. Het akkoord dat is bereikt is een enorme prestatie en een Europese investering in de Europese Unie. En een van de grootste stimulansen voor investeringen en hervormingen overal ter wereld – investeren in de uitrol van 5G, netinfrastructuur, in AI en industriële digitalisering, in hernieuwbare energiebronnen, duurzaam transport, energiezuinige gebouwen. Zo bestrijden we klimaatverandering en moderniseren we volledig transparant. Het belang van het beschermen van onze waarden, en met name de rechtsstaat. We mogen hierbij het grotere plaatje niet uit het oog verliezen het belang om verenigd te blijven in de reactie op deze crisis: We hebben nu de kans om iets historischs voor Europa te bereiken. De druk van de crisis heeft deuren geopend die al lang gesloten waren. Hoe triest het ook is, dit is ook een kans voor Europa, voor onze gemeenschap. NextGenerationEU is een geweldig teken van solidariteit. Omdat NextGenerationEU gebaseerd is op de gemeenschapsmethode, zal het helpen om wonden te helen en ons samen te brengen. We dragen de last van de verantwoordelijkheid voor het lot van Europa en de toekomstige kansen van onze kinderen samen op al onze schouders.  En toch zullen we kritisch moeten zijn om er zeker van te zijn dat een verenigd Europa geen herhaling wordt van fouten uit ons verleden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.