Exponentiële Toekomst

Het verzamelen van gegevens staat nog maar in de kinderschoenen. En toch halen bedrijven, overheden en organisaties al heel wat waarde uit data. Daarbij groeit data exponentieel, net als ons vermogen om er kennis uit te destilleren. Als je, de hoeveelheid gegevens voorstelt die over ons beschikbaar is, zo groot zijn als een kleine meloen, dan groeit deze kleine meloen tegen 2030 tot een grote watermeloen. En in 2050 zullen deze watermeloenen de grootte hebben van een heel veld vol watermeloenen!

Maar wat betekent dat? Wat draagt ​​precies bij aan dit soort groei? Wat betekend dit voor de waarde die we uit de gegevens kunnen halen, zal deze lineair groeien met de hoeveelheid gegevens? En welke implicaties heeft het toekomstige data-universum op onze toekomst.

Gaat data in de toekomst vorm geven aan elke branche. De gegevens groeien niet alleen snel, volgens prognoses groeien ze waarschijnlijk exponentieel! Daarbij groeit ook rekenkracht in de komende jaren exponentieel! Een probleem met exponentiële groeitechnologieën is dat je het pas merkt als het te laat is.

Hoe groot dit wordt, en welke rijkdom kan worden gecreëerd en hoe we de wereld kunnen beïnvloeden.

“We leven dus in een wereld die mondiaal en exponentieel zal groeien de komende jaren. Daarbij zijn onze hersenen, perceptueel niet ontworpen om op deze schaal gegevens te verwerken. Onze lineaire geest kan letterlijk geen exponentiële progressie vertonen.”

Als we er vanuit gaan dat de meeste nieuwe gegevens realtime zijn, en gebeurtenis- / gedragsgegevens zullen zijn. Zullen deze gegevens in staat zijn een goed beeld te vormen over ons. Veel gegevens zullen ook op mobiele apparaten staan, die ook deze gegevens zullen verwerken en de resultaten zullen delen. Met als klap op de vuurpijl gratis technologie die al deze veranderingen mogelijk maken en opensource zullen zijn. Gratis in ruil voor realtime data die ons leven in kaart brengt en gedrag voorspelbaar maakt.

Heb je nu het gevoel dat je in de goede richting loopt, is die richting in staat om van de wereld een betere plek te maken? Als we het antwoord op deze vraag hebben, hebben we ook de vraag beantwoordt: “Waarom is dit nu zo belangrijk?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *