Data verwerking

Volgens Rapyder: “De snelheid waarmee gegevens worden gegenereerd, zal nooit meer langzamer worden”. We zitten in een opwaartse trend nu onderzoek uitwijst dat nog 6 miljard apparaten zullen worden aangesloten.

Door decentralisatie vanuit cloudnetwerken toe te voegen, heeft edge computing vele voordelen toegevoegd voor bedrijven die gegevens uit data kunnen halen.

Het biedt verbeterde betrouwbaarheid voor hoge snelheid, verminderde latentie, waardoor snellere verwerking van gegevens en levering van inhoud mogelijk is.

Het biedt een veel goedkopere weg naar flexibiliteit en schaalbaarheid, waardoor bedrijven hun rekenkracht kunnen uitbreiden.

Door het gebruik van lokale data kan Edge informatie omzetten via kunstmatige intelligentie en machine learning om inzicht in gedrag te krijgen waar bedrijven en hun consumenten baat bij hebben.

Gedistribueerd computergebruik, waarbij verwerking van data niet plaatsvindt op gecentraliseerde servers in de cloud, maar op je eigen apparaten, waar veel van de gegevens waarop we vertrouwen, worden gegenereerd. Zal een grote winst opleveren, niet alleen op het gebied van computergebruik, maar ook in het leven van het toenemende aantal mensen die hierdoor verbonden zijn, met de kracht van internet.

Met edge computing  verplaatst men de verwerking van gegevens van een centrale server naar de plaats waar ze zijn verzameld. Dit vermindert de latentie tot bijna nul.

Edge computing stelt ons ook in staat om meer gelokaliseerde controle te hebben over onze gegevens. Zonder dat die gegevens hoeven te worden gedeeld of uitgewisseld. Dit betekent dat gevoelige gegevens, zoals medische of eigendomsinformatie, kunnen worden verwerkt en veilig kunnen worden bewaard op het apparaat zelf. Hierdoor kan AI leren van use cases, maar wordt de privacy van gebruikers beschermd.

Omdat edge computing de afhankelijkheid van connectiviteit vermindert, zullen steeds meer mensen toegang krijgen tot AI-oplossingen. Dit zal grote gevolgen hebben in delen van de wereld waar mensen met ernstige connectiviteitsproblemen worden geconfronteerd. Immers veel functies van je apparaten blijft beschikbaar terwijl er geen connectie is met het internet.

Gecombineerd met een nieuwe generatie satellieten met een lage baan die de latentie zullen verminderen, zullen edge computing applicaties het leven voor mensen radicaal veranderen.

We zullen hierdoor meer doorbraken zien teweeggebracht door edge computing bijvoorbeeld in de geneeskunde, transport, industrie, landbouw en thuis. Het vermogen van Edge om gegevens op een intelligente manier, zo dicht mogelijk bij de bron te verwerken, zal nieuwe mogelijkheden creëren die praktische voordelen zullen opleveren voor grote groepen mensen in onze samenleving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *