Komende vijf jaar

Hoe zullen Kunstmatige intelligentie en Big Data onze toekomst in de komende vijf jaar vormgeven?

Kunstmatige intelligentie heeft nu al een grote impact op ons leven, de samenleving en de economie, zowel goed als slecht.

Momenteel werpt het werken met Kunstmatige intelligentie nog veel vragen op met betrekking tot onder meer privacy, gegevensbescherming, discriminatie, autonomie, machtsasymmetrie, eerlijkheid, maar hoe staat Kunstmatige intelligentie er over vijf jaar voor?

Welke maatregelen moeten er worden genomen om ervoor te zorgen dat we een gewenste toekomst beeld bereiken en de ongewenste voorkomen?

Het doel is de ethische en mensenrechtenkwesties van slimme informatiesystemen (dat wil zeggen de combinatie van Kunstmatige intelligentie en big data analyse) te verduidelijken en vast te leggen. Door onderzoek naar de huidige technologieën en toepassingen, toekomstgerichte gebruiksvormen en het beschrijven van ethische en sociale spanningen.

Daarbij moet een speciale focus worden gelegd op het mensenrechtenkader en hoe cyberdreigingen en technische oplossingen daarop een impact kunnen hebben.

Zodat onze op Kunstmatige intelligentie gefundeerde samenleving over vijf jaar, bestaat uit technologieën die ons een waarheidsgetrouw beeld geven en in staat zijn menselijk gedrag na te bootsen, informatie kunnen verifiëren, zelfrijdende auto’s kunnen besturen, en ons taken uit handen kunnen nemen.

Al deze technologieën en toepassingen zijn mogelijk beschikbaar in de komende vijf jaar, met een antwoord op de vraag hoe de technologieën of toepassingen kunnen worden gebruikt, hun ethische, juridische, sociale en economische impact, en de aanbevelingen om een ​​gewenste toekomst te bereiken en een ongewenste toekomst te vermijden.

Daarover zouden de academische wereld, de industrie, maatschappelijke organisaties, de media, toezichthouders, pedagogen, technologen, cybersecurity-experts en kunstenaars samen moeten nadenken over wat deze technieken voor ons in petto hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *