Edge & Cloud

De edge brengt data verwerking terug bij de gegevensbron. Zo verbindt de edge alle bedrijfsonderdelen die worden gebruikt en verwerkt die gegevens lokaal. Door minder processen in cloud- en standalone systemen uit te voeren en ze dichter bij de data bron te brengen die gegevens genereren, verandert de manier waarop gegevens worden verwerkt, wat zorgt voor voordelen die niet eerder beschikbaar waren

Veel bedrijven hebben gekozen voor een cloud-first benadering van digitale transformatie, echter is het belang van de edge daarbij niet altijd goed overwogen . De datavolumes zullen de komende jaren alleen maar groeien en grotere hoeveelheden data die in de cloud moeten worden opgeslagen en worden verwerkt, zorgen voor meer latentie en hogere kosten. De edge vormt niet alleen een aanvulling op de cloud, maar creëert ook belangrijke use-cases en applicaties die beter in de eigen bedrijfsomgeving kunnen worden gedraaid.

Snellere inzichten inplaats van langetermijnanalyse, waarbij de waarde ligt in het gebruik van de gegevens op de plek, waar deze de grootste impact hebben.

Met de edge kunnen we gegevens verzamelen, analyseren en vervolgens onmiddellijk actie ondernemen om problemen op te lossen, de efficiëntie te verhogen, processen verbeteren en meer.

Netwerken en infrastructuur zullen de data-explosie alleen overleven, als we  gebruik maken van de edge, om zo alleen de data die nodig is naar de cloud te sturen en niet alle gegenereerde data, bespaart tijd en geld.

Waarbij de cloud logisch is voor machine learning en andere langetermijn- of big data-analyse, maar de edge wordt geactiveerd voor realtime analyses en sturing van processen.

Connectiviteit is de mogelijkheid om verbinding te maken met systemen, gegevens te verzamelen en te normaliseren voor onmiddellijk gebruik.Intelligentie concentreert gegevensverwerkings- en analysefuncties op lokatie om actie te ondernemen en waarde te ontlenen aan de gegevensbron. Orkestratie is er om edge-applicaties te maken, implementeren, beheren en bijwerken.

De Edge is snel volwassen geworden en heeft met 5g een bepaald niveau van connectiviteit bereikt. De ideale strategie houdt echter rekening met connectiviteit, gegevensverzameling, realtime analyse, integratie met cloud- en standalone systemen voor het uitvoeren van machine learning-modellen. Een modern platform overbrugt de kloof tussen apparaten en geavanceerde analyses.

Het enorme belang van de edge begint naar boven te drijven naarmate meer use-cases worden gevonden, zoals kunstmatige intelligentie en machine learning.

Veel bedrijven sturen al hun gegevens naar de cloud of houden ze binnen de organisatie, ze weten niet hoe ze beide effectiever kunnen doen. Edge- en cloudtechnologieën kunnen samenwerken aan een effectieve oplossing. Naarmate de digitale transformatie vordert, zullen we het belang inzien van een harmonieuze samenwerking tussen de edge en de cloud om intelligente beslissingen te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *