Informatie

Gegevensanalyse is een snel evoluerend manier van informatie verzamelen om ons te helpen bij het ontwikkelen van weloverwogen beslissingen en strategieën. Het is een groeiende discipline die in elke branche kan worden gebruikt, van financiën tot gezondheidszorg, detailhandel en horeca. Daarbij is de primaire uitdaging niet alleen om informatie te begrijpen, maar ook om manieren te bedenken om de kwantitatieve en kwalitatieve informatie zo snel te analyseren en gebruiken vanaf het moment dat deze is verzameld.

Naarmate het vermogen om informatie te verzamelen en de hoeveelheid ervan toeneemt, wordt wat je met data doet steeds waardevoller. Dankzij verkregen inzichten kunnen bedrijven betere beslissingen nemen over hun bedrijf en consumenten. En omdat informatie zo’n essentiële rol speelt in ons leven, zal het hebben van de vaardigheden en kennis om potentieel enorme hoeveelheden gegevens te begrijpen en te gebruiken, ons helpen slagen op  data gebied.

Waarbij we ons  richten op het verzamelen, inspecteren, opschonen, samenvatten en interpreteren van verzamelingen van gerelateerde informatie. Omdat de manieren waarop informatie wordt verzameld en opgeslagen snel veranderen, moeten we op de hoogte zijn van de meest actuele methoden om met informatie om te gaan en oog hebben voor toekomstige behoeften. Organisaties verzamelen, analyseren en gebruiken steeds meer informatie dan ooit tevoren om ervoor te zorgen dat beslissingen datagedreven zijn.

De toename van informatie leidt tot big data, wat verwijst naar de enorme hoeveelheid verzamelde data. Het tijdperk van big data is aangebroken en heeft de rol van analyse in elk aspect van ons leven veranderd. Hierdoor ontstaat de noodzaak om traditionele tools en opslag voor gegevensverwerking (uit te breiden) om de gegevens te verwerken en op te slaan op basis van volume, snelheid, structuur, nauwkeurigheid en waarde.

Er zijn vier soorten data analyses beschrijvend, voorspellend, diagnostisch en prescriptief, elk met een ander doel:

Het eerste type analyse de Beschrijvende analyses ontgint gegevens op betekenis en patronen.

Het tweede type analyse is de voorspellende analyse anticipeert op toekomstige trends en strategieën door de huidige gegevens te onderzoeken.

Het derde type analyse de Diagnostische analyses beoordelen van gegevens om te bepalen waarom een ​​bepaalde gebeurtenis plaats vindt .

Het vierde type analyse een Prescriptieve analyse maakt gebruik van gegevens om aanbevolen paden voorwaarts te ontwikkelen.

Aangezien alle vier de soorten analyses verschillende doelen en resultaten hebben, moeten we ze benaderen met verschillende tools en denkwijzen.

Er is een verscheidenheid aan informatie die moet worden verwerkt om een ​​beslissing te nemen, in het geval vandaag heeft een beslissing grote impact op decadent van morgen.

Bevindingen helpen ook bij het ontwikkelen van plannen en hebben inzicht gegeven in de lokale, regionale, nationale en wereldwijde impact.

Informatieve heeft een rol in alle sectoren van vandaag en draagt ​​bij aan effectieve beslissingen en operaties. Het doel is, om informatie te ontdekken ter ondersteuning van de besluitvorming, en uiteindelijk om weloverwogen conclusies te trekken.

Vaak moeten we gegevens uitleggen “Het gaat erom de gegevens die je hebt te transformeren, op te schonen, te verduidelijken en om te zetten in iets dat begrijpelijk is”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *