Progressieve data

Progressieve profilering: een andere manier om gegevens te verzamelen

Een manier om te profileren en gepersonaliseerde ervaringen te bieden zonder database gegevens te gebruiken.

Een tegenstrijdigheid doorbreken die wij als consumenten eisen omdat we een gepersonaliseerde ervaring willen, maar daar vanaf zien ​​als onze gegevens worden verzameld.

Dus hoe begrijpen ze je, plaatsen ze je in de juiste doelgroep en hoe segmenteren ze je als je niet op ja klikt als ze je om toestemming vragen om je gegevens te verzamelen?

Het antwoord ligt in progressieve profilering, en het klinkt veel onheilspellender dan het is.

Decennia lang was het World Wide Web als het Wilde Wilde Westen. Met een eigen goudkoorts bestaande uit gegevens uit cookies van anderen (d.w.z. klantgegevens). Een bron aan gegevens die miljarden winst genereerde.

Door het stroomlijnen van processen, minimaliseren van handelingen en verhogen van het rendement op de investeringen.

Maar het blijft het wilde westen met Hackers, datalekken en onethische bedrijven. Dat maakt gegevensprivacy een punt van zorg, zozeer zelfs dat de overheid de noodzaak van regulering zag. Waardoor er nu moet worden voldoen aan de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de EU, die regelt hoe gegevens worden verzameld, opgeslagen en beheerd.

Bijna 70% van de consumenten maakt zich zorgen over de hoeveelheid gegevens die bedrijven verzamelen. Nog eens 40% vertrouwt bedrijven hun data niet toe. En 30% is helemaal niet bereid om hun informatie met bedrijven te delen.

De zoektocht naar manieren om relevante content aan consumenten te leveren met respect voor hun recht op controle over hun eigen gegevens. Is waar progressieve profilering om de hoek komt kijken.

Progressive profiling is een benadering voor het verzamelen van persoonlijke data op een privacy conforme manier, men vraagt ​​u om kleine stukjes informatie tijdens u reis door de website.

Hierdoor kunnen er gedetailleerdere gebruikersprofielen gemaakt worden zonder de AVG te schenden. Bovendien legt het nog gedetailleerdere gegevens vast dan standaard gegevensbestanden zouden kunnen, wat een beter inzicht geeft in je voorkeuren. Dat betekent dat u zeer gerichte inhoud, berichten en ervaringen krijgt te zien.

Maar er is een dunne lijn tussen goede progressieve profilering en het overschrijden van grenzen.

* Aantrekken: trekt je aandacht met behulp van contentmarketing, sociale media en betaalde advertenties.

* Verzamelen: gebruik een formulier, quiz, enquête of ander hulpmiddel om kleine hoeveelheden informatie te verzamelen. Het doel is om minimale informatie te vragen, dus het is niet overweldigend (of griezelig).

* Aanpassen: gebruikt de gegevens die over je zijn verzameld en generaliseert deze om profielen te maken en te segmenteren.

* Herhaal: Dit proces gaat door en door als je een nieuwe klant bent.

Het proactief verleiden om je zover te krijgen je gegevens te delen, maar slechts in kleine beetjes tegelijk. Het begint met een paar persoonlijke vragen, zoals je naam en e-mailadres, en gaat daar vandaan verder.

Tot er uiteindelijk een robuuste klant profiel ontstaat dat je segmenteer en indeelt in een bepaalde groep.

Populaire strategieën.

“Welke beroemdheid ben jij?”

‘Hoe zie je er het beste uit?”

“Uit welk jaar is jouw favoriete mode?”

Zo verzamelen ze niet alleen de nodige gegevens, zoals leeftijd, geslacht en e-mail, maar is ook een mogelijkheid om je te segmenteren. Met een gesegmenteerde database die het gemakkelijker maakt om aangepaste inhoud te maken.

En ze zijn niet bang om de informatie te vragen als ze die nodig hebben om de gebruikerservaring te verbeteren: “Rechtstreeks vragen van gegevens die men volgens de AVG niet meer kan verzamelen”. “Die vragen ze wanneer je online gaat browsen, hoeveel je gewoonlijk uitgeeft aan online winkelen en op welke dagen en tijden je eerder e-mails opent en op de inhoud klikt.”

De meeste mensen zijn niet bereid hun informatie te geven, tenzij ze worden gestimuleerd.

Dus werken ze samen met een merk en bieden een korting na voltooiing van een enquête. De informatie uit de enquête wordt ook gedeeld met andere websites en bedrijven in de vorm van brandsharing.

* Restaurantbranche: vraagt om voorkeuren of vraag gasten waar ze de volgende keer willen eten.

* Fitnessbranche: wie ze je zouden aanbevelen voor trainingssessies en bied aan trainingssessies te personaliseren.

* Schoonheidsspecialiste: vraagt om huidtypes om te matchen met het juiste product.

* Reisindustrie: vraagt om de favoriete bestemmingen om te helpen de juiste bestemming te selecteren.

* Detailhandel: vraagt je over je favoriete stijlen (misschien zelfs een decennium als het relevant is).

Een belangrijk ding om te onthouden: online quizzen zijn kort en krachtig. Je hoeft niet te veel vragen te beantwoorden om een ​​waardevolle dataset te bouwen maar net genoeg om je aan te moedigen de rest van de vragen te beantwoorden.

Het doel is om erachter te komen waarom je dingen koopt. Om zo meer te weten over je pijnpunten en je besluitvormingspatronen, zodat ze een persoonlijke ervaring kunnen gegeven bij je bezoek aan de website met premium content.

Die je worden getoond voor slechts een paar kleine stukjes informatie (meestal naam en e-mailadres) om toegang te krijgen tot deze content.

Elke keer geef je iets meer informatie over jezelf vrij via een dynamische website.

Zo kennen ze je interesses, kunnen ze behoeften identificeren en leveren ze je een gepersonaliseerde ervaringen naar je wensen, terwijl jij je gegevens onder controle houdt.

Het zorgt ervoor dat je aanbiedingen relevant en waardevol zijn, zodat het delen van je gegevens een goed idee is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *