Metaverse

De bottleneck van de Metaverse lijkt data te worden? Hoe neemt de  gewone man deel aan de nieuwe werelden in Metaverse?

Vorig jaar was het een gamebedrijf genaamd Roblox die het concept van Metaverse presenteerde en daar achteraan volgde de tech giganten zoals Facebook, Tencent en Bytedance.

Er zijn veel mogelijkheden, toepassingsscenario’s en toekomstige ontwikkelingsrichtingen voor Metaverse, maar ook de angst is aangewakkerd over het ontstaan van een virtuele wereld, omdat de Metaverse tenslotte een onbekende en vol vitaliteit is. Maar ook de vereisten van Meta Universe en het gebruik van persoonlijke gegevens zorgen voor twijfels.

De ultieme uitdaging van de Metaverse: het effectief omgaan met en toepassen van persoonsgegevens.

De Metaverse heeft ten minste acht elementen nodig: identiteit, vrienden, onderdompeling, lage latentie, diversificatie, overgave, economisch systeem en beschaving. Om te zorgen dat we er volledig in op kunnen gaan.

In zo’n virtuele wereld is alles gepersonaliseerd rond persoonlijke gegevens zodat ons hersenen denken dat het allemaal is zoals het zou moeten zijn. En een gewone tijdsbesteding een manier van leven kan worden al roept dat voor ouderen wel de herinnering op aan de matrix. Het is niet moeilijk om te zien dat we voor de bovenstaande 8 elementen zeker zullen zorgen naar een nieuwe belangstelling voor persoonlijke gegevens.

In de Metaverse hoef je je niet langer te haasten, is materieel productie niet noodzakelijk, ongeacht activa, identiteit, beschaving en economische grondslag. In dit universum zijn het, alleen gegevenswijzigingen en wijzigingen in programmaparameters. Die bepalen hoe je universum eruit ziet en hoe je er je in beweegt. Dit maakt ieder van ons in de toekomst het belangrijkste dataknooppunt in de Metaverse. Elke nieuwkomer heeft zijn eigen databestand.

Maar het verschil is dat in de echte wereld die we kennen, internetgegevens rond de gebruiker zijn gebouwd door ondernemingen. Internetbedrijven kunnen enorme hoeveelheden gegevens ordenen en archiveren met enorme rekenkracht. Dit is eigenlijk heel inefficiënt als je van deze wereld naar een andere wereld wilt springen. Maar in de Metaverse zal deze situatie moeten worden doorbroken en zullen we als gebruikers de verantwoordelijkheid op ons moeten nemen om onze gegevens in eigen bestanden te organiseren, zodat big data ons echt van dienst kan zijn.

Als de Metaverse zich ontwikkelt en wordt gebruikt door het bedrijfsleven en in ons leven, zullen enorme hoeveelheden gegevens worden gegenereerd en dit zal veel hardware en datacentra’s voor de cloud naar de echte wereld brengen.

Metaverse is zelfs disruptief, een enorme internet transformatie. En het verschijnen van een bron universum, zal ongetwijfeld grote veranderingen in ons leven veroorzaken.

Maar zelfs als we niets doen, zullen we de komende 10 jaar de invloed van de Metaverse om ons heen voelen. Omdat er een data profiel voor ons zal moeten worden opgebouwd en beheerd. Een digitale tweeling waarmee we samen optrekken in een fysieke en een virtuele wereld ongeremd door grenzen of obstakels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *