Richtlijnen

Waar blijven de ontwerprichtlijnen met aanbevelingen voor belanghebbenden over het gebruik van digitale technologieën voor het verzamelen van gegevens op afstand.

Door digitale technologieën te gebruiken voor het verzamelen van gegevens op afstand, kunnen bedrijven de toegangsbarrières verminderen voor populaties die mogelijk transport- of geografische obstakels hebben. Bovendien stellen deze technologieën bedrijven in staat om gegevens over het dagelijks leven, op afstand vast te leggen.

De vooruitgang in sensortechnologie, algemene computerplatforms en methoden voor gegevensoverdracht en -opslag hebben een revolutie teweeggebracht in de mogelijkheid om op afstand relevante informatie van individuen te verkrijgen en te analyseren.

De digitale technologieën die worden gebruikt voor data-acquisitie op afstand spelen een steeds grotere rol en bieden belangrijke kansen. In vergelijking met intermitterende proefbezoeken, kan het gebruik van digitale technologieën om op afstand gegevens te verzamelen, een continue of frequentere gegevensverzameling mogelijk maken.

Digitale technologieën brengen echter veiligheids- en privacyrisico’s met zich mee waarmee belanghebbenden rekening moeten houden, samen met risico’s.

We dringen er daarom op aan om eventuele cyberbeveiligingsrisico’s te evalueren die mogelijk de functionaliteit van het digitale technologieën zouden kunnen beïnvloeden of een risico zouden kunnen vormen voor de privacy. Bovendien moeten we na het verzamelen van de gegevens ervoor zorgen dat de gegevens veilig kunnen worden opgeslagen en verzonden.

We moeten zo het risico van mogelijke openbaarmaking van identificeerbare informatie aanpakken via een inbreuk, het algemene computerplatform of de duurzame elektronische gegevensopslag.

Samenwerken met fabrikanten om licentieovereenkomsten of servicevoorwaarden voor eindgebruikers te wijzigen voor bepaalde doeleinden. Doorgaans maken licentieovereenkomsten voor eindgebruikers het delen van gegevens met de fabrikant en andere partijen mogelijk. Als het echter om beschermde informatie gaat, mogen die gegevens alleen worden gedeeld met noodzakelijke partijen.

Het advies is altijd om adequate beveiligingsmaatregelen te nemen om gegevens te beveiligen en te voorkomen dat kwaadwillenden toegang krijgen tot.

Behalve dat we rekening moeten houden met cyberbeveiligingsproblemen, moeten we ook transparant zijn over de privacy en geïnformeerde toestemming verkrijgen. Het proces van geïnformeerde toestemming moet details over het verzamelen en gebruiken van gegevens tijdens en na duidelijk communiceren.

Waar van toepassing, moeten we ervoor zorgen dat het proces van geïnformeerde toestemming goed uitlegt dat gegevens kunnen worden gedeeld voor algemene doeleinden of derden, in overeenstemming met de licentieovereenkomst of servicevoorwaarden.

Licentieovereenkomsten en servicevoorwaarden zijn doorgaans lang en maken gebruik van complexe terminologie. Voor gegevensverzameling voorstellen, moeten we begrijpen hoe dergelijke overeenkomsten of servicevoorwaarden van invloed kunnen zijn en deze informatie in overweging nemen bij het ontwikkelen van documenten met geïnformeerde toestemming.

Het ontwikkelen van nieuwe technologieën, methoden en apparaten die enorme hoeveelheden gegevens kunnen verzamelen, kan mogelijk een revolutie teweegbrengen. Echter de voordelen van dergelijke technologieën en de potentiële beveiligings- en privacyrisico’s horen we in gelijke mate af te wegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.