Bewustekeuze

Data Privacy wat is het en hoe kunnen we online veilig blijven.

Begrijpen hoe informatie wordt opgeslagen en waarmee we akkoord zijn gegaan wanneer we op internet surfen, websites bezoeken, apps en web services gebruiken, wat is de sleutel tot het beschermen van uw online privacy.

Een belangrijke stap om de gemiddelde gebruiker te helpen zijn privacy online te beschermen en om grotere bedrijven te helpen de gegevens van hun bezoekers en klanten goed te beschermen.

Even een waarschuwing vooraf sommige van de website die u bezocht voor onze website kunnen een commissie verdienen als u een partner website van hen bezoekt en iets koopt.

Data Privacy is een internationale inspanning om bewustzijn te creëren over het belang van het ontwikkelen van goede gegevensprivacy voor internetgebruikers. Veel organisaties helpen bij bewustwording van het belang van veiligheid, privacy en het online veilig houden van onze gegevens.

Het belangrijkste doel is simpelweg om te helpen goede gewoonten te ontwikkelen om onze privacy te beschermen bij het gebruik van internet.

Gegevensprivacy, ook wel “informatieprivacy” genoemd, is de mogelijkheid om te communiceren met gegevens, internet en andere technologieën, terwijl de veiligheid en privacy van die informatie behouden blijft bij interactie ermee. Dit betekent begrijpen wat wel en niet kan worden gedeeld of verspreid.

De wetgeving omtrent Gegevensprivacy verandert voortdurend, zoals met de AVG. Dit is een punt van zorg voor veel bedrijven die internet gebruiken, maar  ook alledaagse, informele technologiegebruikers die aspecten van hun persoonlijke informatie op internet achterlaten. Dit kan een veelheid aan verschillende stukjes informatie zijn:

Persoonlijke identiteitsgegevens – namen, adressen, burgerservicenummers

Financiële informatie – creditcardnummers, bankrekeningnummers

Biologische informatie – monsters van je DNA die je naar website’s

Zorgdossiers – resultaten van onderzoeken online beschikbaar stellen

Locatiegebaseerde informatie – met behulp van GPS en andere locatieservices op uw telefoon, tablet, laptop of pc

Voorkeuren op het web – voorkeuren voor zoekmachines, cookies

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.