Informatie

We blijven informatie verzamelen om het datalandschap, te verfijnen en doelgerichter te maken. Data is de grote kans van onze tijd en biedt de mogelijkheid van een beter geïnformeerde en beter verbonden toekomst.

Gegevens moeten de kern vormen van onze inspanningen om de belangrijkste uitdagingen aan te pakken en de doelstellingen te halen. Het creëren van het juiste data-ecosysteem heeft het potentieel om bijna elk onderdeel van onze samenleving en economie te transformeren – van het stimuleren van handel en productiviteit tot het stimuleren van bedrijven en het scheppen van banen, het veiligstellen van wetenschappelijke doorbraken en het creëren van een betere en eerlijkere samenleving voor iedereen.

De realisatie van de waarde van data voor onze samenleving hangt niet alleen af ​​van de data zelf, maar ook van de richtlijnen die we inzetten voor de governance ervan. Vijf prioritaire prioriteiten, waarbij de nummer één: het ontsluiten van de waarde van data voor de hele samenleving. Als onderdeel van deze missie hebben we ons gecommitteerd aan het ontwikkelen van een weloverwogen model om te bepalen wat nodig is om de juiste voorwaarden te scheppen om gegevens bruikbaar, toegankelijk en beschikbaar te maken in de hele samenleving, terwijl de gegevensrechten van een ieder worden beschermd. intellectueel eigendom. In dit kader is vastgelegd hoe we hiermee omgaat met betrekking tot data in de private en andere sectoren. Wat aansluit bij de bredere doelen die we voor ogen hebben en omvat het werk dat we moeten doen om de data-economie te ondersteunen.

We begrijpen, dat dit van cruciaal belang zal zijn om wereldwijd concurrerend te blijven, opkomende mondiale normen te beïnvloeden en onze welvaart te behouden; onze positie op het gebied van wetenschap en technologie te behouden. Het is waarschijnlijk dat hiervoor voortdurende investeringen en actie nodig zullen zijn om onze positie veilig te stellen en onze ambities om een ​​wetenschappelijke en een leidende digitale voorsprong, te realiseren.

Om een basis te ontwikkelen die een ​​robuust en geïnformeerd kader faciliteert.

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat de volledige waarde van gegevens niet wordt gerealiseerd, omdat essentiële informatie niet op de juiste plaats komt. Gegevens met veel potentieel blijven vergrendeld, wat leidt tot gemiste kansen voor groei en innovatie.

Het meer beschikbaar maken van die gegevens kan helpen het bereik te verbeteren, benchmarking en inzichten te ondersteunen, open innovatie te stimuleren, supply chain-optimalisatie te stimuleren, gereguleerde gegevensuitwisseling te omarmen, uitdagingen aan te pakken en vertrouwen op te bouwen. efficiëntiebesparingen, het ontwikkelen van nieuwe of het verbeteren van bestaande producten, het creëren van nieuwe of betere diensten, het oplossen van bestaande of toekomstige zakelijke problemen, of het verkrijgen van meer inzicht in de gegevens die we zelf bezitten.

Hoe kunnen de juiste voorwaarden worden geschept om data bruikbaar, toegankelijk en beschikbaar te maken in de hele economie, terwijl de datarechten van mensen en het intellectuele eigendom van een ieder toch worden beschermd?

Een eerlijkere samenleving voor iedereen creëren: gegevens kunnen de samenleving machtigen en voordelen opleveren die verder gaan dan de economie. Om ervoor te zorgen dat gegevens ten volle worden benut en de voordelen van gegevenstransformatie door iedereen in de samenleving gelijk word gevoeld, moeten we ervoor zorgen dat gegevens op een verantwoorde manier worden gebruikt en op een manier die mensen vertrouwen.

Door een gebrek aan prikkels om gegevens te delen, worden we mogelijk niet voldoende gestimuleerd om gegevens te delen of toegang te verlenen. Door daadwerkelijke risico’s van het schenden van gegevensbeschermingswetten, intellectuele eigendomsrechten of regelgevende vereisten die ons ervan weerhouden om gegevens te gebruiken of te openen.

Een gebrek aan kennis. Het kan zijn dat we onvoldoende kennis hebben over het mogelijke gebruik van onze gegevens, terwijl gegevensgebruikers onvoldoende kennis hebben van welke gegevens beschikbaar kunnen worden gesteld en hoe.

Commerciële, reputatie- en ethische risico’s. Het waargenomen of daadwerkelijke risico om concurrentievoordeel te verliezen, reputatieschade te lijden door gegevensgebruik dat het vertrouwen van anderen schendt, of het mogelijk maken van ethisch twijfelachtig gebruik van gegevens, kan de toegang tot en het delen van gegevens ontmoedigen.

Maar mogelijk zijn we gewoon niet bereid zijn om gegevens beschikbaar te stellen?

Vanwege de beperkte informatie die kan worden verkregen uit datasets, of gebrek aan tijd/middelen om dergelijke informatie te beoordelen. We weten misschien ook niet hoe we de kwaliteit en interoperabiliteit van de gedeelde of verkregen gegevens moeten beoordelen of waarborgen.

Op termijn zal het belangrijk zijn om te begrijpen hoe en waar we de ​​maximale impact bereiken. En parallel ontwikkelen we een basis om dit te identificeren en te onderbouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *