Te veel data

Uw applicaties, locatie, contacten, voicemailnummer en actieve abonnementen – dit is slechts een deel van de informatie die via je telefoon wordt verzameld.

Onlangs bleek nog dat er bij een populaire app voor sociale media, sprake van “buitensporige gegevensverzameling”.

Gezien de explosie in populariteit van Internet 2.0 wilde ze precies weten wat er werd verzameld over elk van de gebruikers.

“We moeten het soort informatie dat ze verzamelen controleren, omdat we niet kunnen bepalen hoe ze het gebruiken.”

“Met veel van de gegevens die ze verzamelen, gaan ze ofwel tot het uiterste of is het niet nodig”

“Daar is geen logische verklaring voor, behalve voor het verzamelen van gegevens.”

Verklaren meestal dat zijn gebruikersgegevens zijn opgeslagen in Europa en de VS. Echter onderzoek vond eerder echter meerdere subdomeinen over de hele wereld waar gegevens van de iOS-applicatie (Apple) naartoe konden worden verzonden, waaronder Baishan in China.

“Tijdens de analyse konden er niet met grote zekerheid worden bepaald wat het doel is van de diverse Server-verbinding, of waar gebruikersgegevens allemaal worden opgeslagen”

“De subdomein die verbonden zijn met de ‘diverse serververbindingen’ is opgelost op meerdere locaties over de hele wereld.

“Opmerking: alleen de iOS-versie had deze directe serververbinding met het niet vertrouwde bestemmingen. Er kon geen directe serververbinding met een nieuwe vertrouwde bestemming te vinden in de Android-versie van deze app.

“Daaronder is er een enorme hoeveelheid gegevens waarvan we niet beseffen dat we ze delen”

“De enorme hoeveelheid gegevens die op zulke ondoorzichtige manieren kan worden verzameld, hebben we nog nooit eerder in de menselijke geschiedenis gezien.”

Sommige bedrijven gebruiken opzettelijk, juridisch en politiek jargon om het voor gebruikers moeilijker te maken, om te weten welke gegevens worden verzameld en hoe deze kunnen worden gebruikt.

“Ongeacht of het in hun beleid is geschreven, die gegevens zullen worden verzameld. Als het in sommige landen toegankelijk is, dan is daar altijd een probleem.”

“Apps zijn er om op grote schaal data te verzamelen. Tenzij we voor de app betalen, verzamelt deze gegevens over u, ongeacht de privacy-instellingen die we kiezen .

“Misschien gebruik je een app voor je bedrijf of voor de lol, maar de realiteit is dat iedereen potentieel gevaar loopt.”

Hoewel je als gebruiker misschien onschuldige redenen hebt om nu berichten te posten, weet je niet wat voor soort privacy je in de toekomst nodig zou kunnen hebben.

“Je weet daarom nooit welke digitale broodkruimels je achterlaat, niet alleen van jezelf, maar ook van je vrienden en familie”

En als we een verandering willen zien in de manier waarop apps met onze gegevens omgaan?

“Zit er maar één ding voor ons op Verwijder de app die je niet vertrouwd”

“Uiteindelijk sturen wij zelf deze apps aan. Ontwikkelaars kunnen hun plannen alleen uitrollen, hts en pushen voor een toekomst die ze willen als wij dat toestaan, maar dat is niet de toekomst die wij zelf voor ogen hebben.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.