Smartphones

Als er iets is dat het meest de claim verdient om de beste vriend van de mens te zijn in de moderne tijd, dan moet het de smartphone zijn. Mobiele apparaten zijn doorgedrongen tot elk type activiteit. Bijna iedereen gebruikt er thuis, op school, op het werk en in zijn vrije tijd een. Zo erg zelfs dat het niet hebben van een mobiele telefoon de weg vrijmaakte voor een echte fobie, nomofobie. Als zodanig is het belangrijk om de huidige statistieken over smartphoneverslaving te begrijpen om te begrijpen hoe serieus het werkelijk is.

Smartphones zijn voor miljoenen mensen een vast onderdeel van het dagelijks leven geworden. Over de hele wereld zijn apparaten met internettoegang, zoals smartphones en tablets, geëvolueerd tot essentiële hulpmiddelen voor zowel communicatie, informatie als amusement. Het totaal aantal unieke mobiele internetgebruikers staat op vijf miljard, wat aangeeft dat meer dan de helft van de wereldwijde bevolking een mobiel apparaat gebruikt om online te gaan.

Smartphones zijn onderdeel geworden van ieders dagelijkse routine. In feite heeft het aantal gebruikers van smartphones en mobiele telefoons wereldwijd de helft van de wereldbevolking overschreden. Ondertussen hebben telefoons desktops al lang ingehaald als het meest geprefereerde medium om op internet te surfen. Dit duidt op de alomtegenwoordigheid van smartphones in het leven van mensen. En alles dat zoveel aandacht vraagt, kan gemakkelijk tot verslaving leiden. Dit is misschien gedeeltelijk te wijten aan het feit dat telefoons een belangrijke bron van nieuws, entertainment en de laatste updates van vrienden en volgers zijn geworden.

Aangezien smartphones minicomputers zijn, kunnen ze een breed scala aan functies op zich nemen. Dit geeft gebruikers veel dimensies om van het apparaat te genieten. Helaas kan te veel genieten averechts werken. Zoals de statistieken over smartphoneverslaving suggereren, blijken mobiele telefoons een enorme afleiding te zijn op school en op het werk. Dit zorgt voor productiviteitsdalingen. Uit app-statistieken blijkt echter dat ze ook professionals kunnen helpen bij het uitvoeren van hun taken.

Socialisatie is essentieel voor tieners om vriendschappen te smeden en diepere relaties te ontwikkelen. Zo houden smartphones ze in contact met vrienden, zelfs als ze in aparte klaslokalen zitten. Het probleem is dat er verslavingen ontstaan door deze oefening. De tijd die op mobiele apparaten wordt doorgebracht, heeft invloed op hun studie, slaap, emoties en mentale toestanden. Het is duidelijk dat voor veel tieners een bezuiniging op het smartphonegebruik noodzakelijk is.

Smartphones zijn onmiskenbaar verslavend met hun talloze functies en alle sites en apps waartoe gebruikers toegang hebben. Helaas heeft het willekeurige zware gebruik van deze apparaten zijn deel van de gevolgen. Verslavingen worden gevormd en ook negatieve emotionele en mentale toestanden. Erger nog, nomofobie, de angst om weg te zijn van iemands mobiele telefoon, brengt gevaarlijke risico’s met zich mee voor gebruikers. Deze omvatten niet alleen geestelijke gezondheidsproblemen, maar ook afgeleide autorijden en andere schadelijke scenario’s.

Het gebruik van smartphones gaat nergens heen, zeker niet in onze steeds digitaler wordende wereld. Zoals deze statistieken echter hebben aangetoond, kunnen smartphones onze beste vrienden zijn, maar ook onze ergste vijanden. Smartphones kunnen werknemers helpen productiever te zijn, maar ze kunnen ook dienen als hulpmiddel om tijd te verspillen; ze kunnen de betrokkenheid in klaslokalen verbeteren, maar ze kunnen ook leiden tot afleiding tijdens colleges. Deze apparaten kunnen ook nadelige gevolgen hebben voor onze geestelijke gezondheid.

Het overwinnen van smartphone verslaving is echter geen sinecure, gezien het feit dat veel mensen gevangen zitten tussen angst en vrees. Dit vraagt om planning en het vinden van alternatieven ter vervanging van een deel van de tijd die gewoonlijk aan mobiele apparaten wordt besteed. Het doel is om een overkoepelende gewoonte te vervangen door andere, gezondere gewoonten.

De digitale detox-apps zijn er om uw smartphonegebruik, digitale gewoonten en uw productiviteit volgen terwijl u uw telefoon niet gebruikt. Stel dagelijkse agenda’s in met ideale tijden per activiteit. Voeg gezonde activiteiten toe, zoals wandelen of enige vorm van lichaamsbeweging en trek er minstens een uur voor uit.

Om je verder te motiveren om van je verslaving af te komen, kun je beloningen instellen voor voltooide activiteiten. Ze kunnen komen in de vorm van wat ontspannen tijd op je telefoon. Op deze manier wordt je verslaving je motivatie om dagelijks productief te zijn en blijf je gefocust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *