Gegevensverzameling

Het bijhouden van gegevens?

Gegevensverzameling is het algemene proces van het identificeren, verzamelen en organiseren of categoriseren van gegevenspunten.

Gegevens worden bijgehouden – of gevolgd – terwijl ze worden gemaakt en/of gewijzigd via interactie door individuen of andere componenten. Gegevensverzameling is van toepassing op zowel hardware als software en is het ophalen van informatie over een toestand of proces.

Gegevensverzameling identificeert gegevens die relevant zijn.

Het doel is om één enkele ‘bron van waarheid’ te creëren.

Die niet statisch is en voortdurend gewijzigd en aangevuld telkens wanneer een situatie zich voordoet. Het wijzigen/verzamelen van gegevens over een nieuwe gebeurtenis, entiteit of gebeurteniseigenschap.

Het is het beste om dingen waar mogelijk eenvoudig te houden, wat betekent dat je geen stapels evenementen toevoegt en ook niet probeert om meerdere stadia in één keer aan te pakken. Er zijn mogelijk honderden of duizenden gebeurtenissen nodig om correct te beschrijven wat er gebeurt.

Gebruikerseigenschappen slaan details op over gebruikers, demografische gegevens, kenmerken, enz.

Een constante beweging: gegevens staan niet vast een bewegend doel dat meegroeit met de behoeften. Vooruitzien en planning: ‘instellen en vergeten’, vereist langetermijndenken en een vooruitziende blik, vooral als het gaat om welke tools en technologieën er nodig zijn.

Het is vrijwel onmogelijk om het proces om datagestuurd te worden te overhaasten.

Alleen dan kunnen we aan de slag om gebeurtenissen te identificeren die moeten worden gevolgd (en hoe deze gebeurtenissen verband houden met entiteiten).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *