Geen bezwaar

Voordat je toestemming geeft.

Zoekmachines gebruiken cookies en gegevens voor het volgende:

  • Services leveren en onderhouden
  • Uitval bijhouden en bescherming bieden tegen spam, fraude en misbruik
  • Doelgroepbetrokkenheid en sitestatistieken meten om inzicht te krijgen in hoe onze services worden gebruikt en de kwaliteit van die services te verbeteren

Als je Alles accepteren kiest, gebruiken ze cookies en gegevens ook voor het volgende:

  • Nieuwe services ontwikkelen en verbeteren
  • Advertenties laten zien en de effectiviteit ervan meten
  • Gepersonaliseerde content laten zien (afhankelijk van je instellingen)
  • Gepersonaliseerde advertenties laten zien (afhankelijk van je instellingen)

Als je Alles afwijzen kiest, gebruiken ze cookies niet voor deze aanvullende doeleinden.

Niet-gepersonaliseerde content wordt beïnvloed door factoren zoals de content die je op dat moment bekijkt, activiteit in je actieve zoeksessie en je locatie. Niet-gepersonaliseerde advertenties worden beïnvloed door de content die je op dat moment bekijkt en je algemene locatie.

Gepersonaliseerde content en advertenties kunnen ook relevantere resultaten, aanbevelingen en op jou toegespitste advertenties omvatten die zijn gebaseerd op eerdere activiteit van deze browser, zoals uitgevoerde zoekopdrachten.

Ze gebruiken cookies en gegevens ook om te zorgen dat de functionaliteit geschikt is voor je leeftijd, als dit relevant is.

Zoekresultaten zijn verschillend op verschillende computers. Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de zoekresultaten die je ziet.

Redenen waarom je zoekresultaten verschillend zijn is het streven naar de beste resultaten voor een individuele gebruiker.

Dit betekent dat zoekresultaten verschillen van persoon tot persoon en dat voor mensen die op hetzelfde zoeken, verschillende zoekresultaten kunnen zien. Je fysieke locatie is daarvoor ook bepalend. Of je nu een mobiele telefoon of een webbrowser gebruikt, zoekmachines, hebben een goed idee waar je bent en zullen je afhankelijk van die factoren verschillende zoekresultaten voor hetzelfde zoekwoord tonen, op basis van je fysieke locatie.

Elke apparaat dat op het internet is aangesloten, krijgt een uniek nummer genaamd een internetprotocol (IP) -adres. Zoekmachines identificeren je IP-adres en proberen de meest relevante resultaten te leveren die overeenkomen met de locatie. Dus zoekt je op het zoekwoord ‘pizza’ of ‘loodgieter’ vanuit een locatie in Breda, zal hele andere zoekresultaten krijgen dan iemand die op dezelfde zoekwoorden in Haarlem zal zoeken.

Zoekmachines personaliseren de zoekresultaten van iedereen die de zoekmachine gebruikt, op basis van de zoekopdrachten die zijn uitgevoerd en de resultaten die je in het verleden hebt bekeken.

Door te kijken naar wat je zoekt en wat je uit deze resultaten selecteert, leert een zoekmachine dat je bepaalde sites veel bezoekt en kan daardoor de meest relevante en nuttige zoekresultaten aan je bieden. Dus als je vaak zoekt en klikt op bepaalde links die verschijnen in de zoekresultaten, leert de zoekmachine dat je dat interessant vind. Dit betekent dat je meer en meer dezelfde informatie ziet.

Dit komt omdat het de meest bezochte informatie bovenaan de pagina plaatst. Dus als je vaak op je website komt is het heel goed mogelijk dat deze bij jou in de toppositie staat terwijl dat voor anderen die op dezelfde zoekwoorden zoeken niet zo hoeft te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *