Privacyportaal

Een privacyportaal is een platform dat is ontworpen om individuen een gecentraliseerde en toegankelijke plek te bieden waar ze hun persoonlijke gegevens en privacyrechten kunnen beheren. Het geeft individuen meer controle over hun persoonlijke gegevens en de manier waarop deze door organisaties worden verzameld, verwerkt en gedeeld.

Het privacyportaal biedt individuen doorgaans de mogelijkheid om hun persoonlijke gegevens in te zien, te bekijken en bij te werken, om verwijdering van hun gegevens aan te vragen en hun privacyrechten uit te oefenen, zoals het recht om zich af te melden voor het delen van gegevens. Het portaal moet worden geïntegreerd met de systemen en processen van de organisatie om de huidige stand van zaken en verzoeken van het individu mogelijk te maken.

Een beleidsbeheerplatform voor privacyregelgeving is een softwareoplossing die is ontworpen om organisaties te helpen bij het beheren en naleven van privacyregelgeving. Het platform wordt gebruikt om het proces van het creëren, onderhouden en handhaven van privacybeleid en -procedures te automatiseren en te stroomlijnen, zodat de organisatie blijft voldoen aan de relevante privacyregelgeving.

Het beleidsbeheerplatform moet de volgende mogelijkheden omvatten: beleidscreatie en -beheer, en privacyrisicobeoordelingen en incidentresponsbeheer.

Een toestemmingsbeheerplatform is een softwareoplossing die organisaties helpt te voldoen aan de privacyregelgeving. Het biedt een gecentraliseerd platform voor het beheren van toestemmingen van gebruikers, het verzamelen en opslaan van toestemmingen, en het garanderen dat downstream-systemen de toestemmingen van gebruikers naleven.

Een dataopslag voor personen is een database waarin informatie over individuen en hun persoonlijke gegevens wordt opgeslagen. Een persoonlijke dataopslag -oplossing verwijst naar een database waarin stamgegevens met betrekking tot individuen worden opgeslagen en beheerd. Het bevat belangrijke informatie die een entiteit definieert, zoals een persoon, en omvat gegevens zoals naam, adres, e-mailadres en andere identificerende informatie, en wordt onderhouden in overeenstemming met de privacyregelgeving en toestemmingen.

Om de privacyvereisten te beschermen en te beheren, moeten de mogelijkheden voor databeheer volwassen worden. Mogelijkheden op het gebied van databeheer worden vaak goed begrepen en slecht geïmplementeerd vanwege de complexiteit van de huidige situatie. Om ervoor te zorgen dat er proactief aan de privacyregelgeving wordt voldaan, moet het volgende worden geïmplementeerd voor alle datadomeinen met persoonsgegevens.

De meest kritische mogelijkheid voor bijzondere persoonsgegevens, omdat de regelgeving nu zeer nauwkeurig wordt over wie en wanneer iemand bijzondere persoonsgegevens kan bekijken . Rolgebaseerd toegangsbeheer is niet langer acceptabel en organisaties moeten overstappen op attribuutgebaseerd toegangsbeheer om ervoor te zorgen dat alleen de vereiste attributen zichtbaar zijn voor een persoon voor zakelijke doeleinden.

Data afstamming zorgt ervoor dat de organisatie altijd op de hoogte is van waar de bijzondere persoonsgegevens naartoe is verplaatst op basis van zakelijke behoeften. Er moet een real-time weergave met behulp van een data oorsprong-tool worden geïmplementeerd en actueel gehouden voor alle bijzondere persoonsgegevens in de organisatie.

Metadata zijn om verschillende redenen een uitdaging. In landschappen die afhankelijk zijn van tools van leveranciers, verstrekken leveranciers nooit volledige metadata in hun producten. In organisaties met veel oudere applicaties werden metadata waarschijnlijk nooit in de vereiste granulariteit vastgelegd. Dit is een investering die elk bedrijf moet doen om inzicht te krijgen in de gegevens binnen het bedrijf, vooral persoonlijke gegevens, en hoe deze worden gebruikt en getransformeerd. Deze mogelijkheid speelt ook een cruciale rol bij het gemakkelijk ontdekken van gegevens voor rapportage.

Domeineigenaren met bijzondere persoonsgegevens -attributen moeten hun verantwoordelijkheden begrijpen in overeenstemming met de regelgeving en het interne beleid. Data-eigenaren concentreren zich soms op de applicaties waarvan zij eigenaar zijn en nemen geen verantwoordelijkheid voor de data zodra deze hun systeem verlaten; ze moeten er nu eigenaar van worden van begin tot eind. Er moet iemand zijn die verantwoordelijk is voor de volledige levenscyclus van bijzondere persoonsgegevens.

Het verkeerde adres of e-mailadres kan in bepaalde gebruikssituaties resulteren in het delen van zeer vertrouwelijke informatie. We moeten daarom extra maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat de verzamelde persoonsgegevens van hoge kwaliteit zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *