Verzamelen.

Tot voor kort hadden we nog geen contacttracing en nu moeten we worden overtuigd van het nut, om via bluetooth alle contactmomenten te registeren. Via unieke nummers die versleuteld worden opgeslagen op je eigen telefoon. Op zich zouden we als Nederlanders gecharmeerd kunnen zijn van contacttracing. Immers we sparen al jaren lang zegeltjes, speldjes, plaatjes en kilometers en dat kan nu zonder er moeite voor doen.

Maar het gebruik van de app is niet beperkt tot het sparen van uniekenummers omdat door deze unieke nummers weten of je ergens bent geweest en met wie je contact zou kunnen hebben gehad.

En behalve dat we weten dat jij bent langs geweest, weten we het ook van anderen.

Zoals de supers dat weten, als we boodschappen hebben gedaan en wat we hebben gekocht, toen we er waren en met wie. Deze techniek is wat privacy betreft niet helemaal water dicht omdat iedereen de unieke nummers kan uitzenden. Maar gelukkig niet kan uitlezen maar dat kunnen we zelf doen of bedrijven als ze ons maar genoeg redenen geven om onze uniekenummers te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *