Gedrag

Gegevens uit gedrag worden gebruikt om inkomsten te genereren (bij alle grote platform bedrijven)

Steeds meer moderne bedrijven ontdekken gegevens en analyses over gedrag om te gebruiken voor werving..

Volgens onderzoek presteren organisaties die gegevens over gedrag gebruiken om gedragsinzichten te genereren, 85 procent beter dan hun concurrenten in omzetgroei en meer dan 25 procent in brutomarge.

Platform bedrijven die allemaal hun respectieve imperium hebben opgebouwd rond een kern van gegevens en analyses over gedrag zijn het aanschouwelijk bewijs.

In een digitale wereld waar gerichtheid, personalisatie en ervaring de winnaars van de verliezers scheiden, is het geen toeval dat deze bedrijven blijven groeien. Het zal dus steeds moeilijker worden om in welke branche dan ook te concurreren voor degenen die de  gerichte strategie links te laten liggen. De op gedrag gebaseerde datagestuurde benadering zorgt immers dat men een sterkere band met u opbouwt.

Daarbij is het verbazingwekkend hoeveel gedragsgegevens er binnen handbereik beschikbaar zijn.

De kans is groot dat daar ook de uwe bij zitten, is dat goed nieuws!

U hoeft geen wetenschapper te zijn om te zien dat gedragsmatige gegevens en -analyses gebruikt wordt om uw ervaring naar een hoger niveau te tillen. Met de juiste kennis en tools kan elke organisatie inspelen op u wensen en gevoelens.

Voor het digitale tijdperk, toen traditionele massamarketingcommunicatie in één richting ging, de manier was om veel mensen te bereiken. En je voor de personalisatie van je ervaring naar een fysieke winkel ging.

Destijds segmenteerde bedrijven u op basis van voornamelijk demografische en firmografische kenmerken zoals leeftijd, geslacht, inkomen, etniciteit, beroep, branche, bedrijfsgrootte, geografische locatie enz.

Met andere woorden, uitsluitend gericht op het  wie kan ik allemaal bereiken.

Het belang van inzicht in wie u bent, valt dan wel eens buiten de boot. Tegenwoordig zijn het ontwikkelen van digitale profielen essentieel om u te begrijpen en om marketing activiteiten rond u in kaart te brengen.

Maar in de klantgerichte wereld volstaat het niet om te begrijpen ‘wie’ uw bent.

“Het maakt echt niet uit of je een 60-jarige vrouw bent of een 20-jarige man, want beide kunnen een hele andere belevingswereld hebben, die niet aan leeftijd gebonden is. “

Men kan onmogelijk aannames doen over de interesses, behoeften, wensen of waarden van individuele klanten, puur op basis van wie ze zijn, op basis van demografische of kwalitatieve kenmerken.

De sleutel tot het begrijpen ligt meer in wat je doet; kwantitatieve inzichten die worden onthuld door ons gedrag om een veel nauwkeuriger beeld te kunnen schetsen van wat we willen en nodig hebben, en hoe en wanneer we geneigd zijn om dingen te doen, ondernemen of aan te kopen.

Daarvoor gebruiken ze gegevens over gedrag om ons een gepersonaliseerde ervaringen te bieden. Persoonlijke aanbevelingen via geavanceerde algoritmen voor die aanbevelingen worden bijna alleen gegevens over ons gedrag gebruiken, die zijn ontworpen om u met dynamisch gepersonaliseerde inhoud en productsuggesties van dienst te zijn op basis van het eerdere gedrag.

Maar hoe waanzinnig effectief het ook is, personalisatie is slechts één (ongelooflijk lucratief) voorbeeld van hoe de platformen van het digitale tijdperk gedragsmatige gegevens en -analyses gebruiken.

Tegenwoordig denkt men steeds meer in termen van end-to-end customer journeys. Maakt men gebruik van gegevens om u te begrijpen en te segmenteren op basis van u gedrag om de ervaring te verbeteren en echte toegevoegde waarde te leveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *