Zelfredzaam

Hoe kunnen we gegevens privé houden in een verbonden wereld.

Gebruiken we tweefactorauthenticatie om in te loggen zodat niemand anders niet zomaar bij onze gegevens kan. In onze digitale wereld is het belangrijk om voorzichtig te zijn met de gegevens die we genereren en delen.

Proberen we bewust keuzes te maken die van belang zijn voor het respecteren van onze privacy, het beschermen van gegevens en het mogelijk maken van vertrouwen. Best practices op het gebied van online beveiliging en gegevensbescherming, waaronder het beheren en beveiligen van persoonlijke informatie.

We houden ID’s en wachtwoorden veilig

Inloggegevens zijn digitale toegangspoorten tot informatie en gegevens over onszelf. Daarom is het belangrijk om ID’s en wachtwoorden vertrouwelijk te houden en op te slaan in een beveiligd bestand. We bewaren ze niet op cloudgebaseerde software of online gedeelde platforms.

Daarnaast gebruiken niet hetzelfde generieke wachtwoord voor al onze accounts. En gebruiken geen wachtwoorden met informatie over onszelf, zoals verjaardag, naam of afstudeerjaar.

We delen niet te veel op sociale media

Terwijl het hier draait om het delen van je leven en het posten van dingen waarvan je wilt dat anderen ze zien, is er een dunne lijn tussen dat en te veel delen.

We zijn voorzichtig met wat we plaatsen en publiceren zodat de hele wereld het kan zien. Als je een fervent gebruiker van sociale media bent, maak dan gebruik van de privacytools die worden aangeboden op sociale-mediaplatforms om te beperken wie kan zien wat je plaatst. Op veel platforms kun je je account privé maken of je berichten verbergen voor mensen die niet je vrienden zijn.

Twee-factor-authenticatie inschakelen

In het ongelukkige geval dat iemand uw inloggegevens te weten komt, zal het inschakelen van tweefactorauthenticatie voorkomen dat ze daadwerkelijk toegang krijgen tot uw account en informatie.

En als je een twee-factor-authenticatiemelding hebt ontvangen, maar niet recentelijk hebt geprobeerd in te loggen, weet je dat iemand toegang probeert te krijgen tot je account en kun je je wachtwoord wijzigen.

Maak een back-up van gegevens

Als we online zijn, bestaat er altijd een risico dat onze gegevens worden gecompromitteerd. Daarvoor gaan we voor een proactieve benadering van het maken van back-ups van onze gegevens in het geval er een beveiligingsinbreuk is of problemen met onze hardware.

Cyberbeveiligingsaanvallen kunnen ons en elk bedrijf overkomen, dus het maken van een back-up van onze gegevens kan ons helpen deze te herstellen.

We vermijden het gebruik van openbare wifi-netwerken

Openbare wifi-netwerken versleutelen het internet verkeer niet, wat betekent dat iedereen op hetzelfde wifi-netwerk mogelijk naar je gegevens kan kijken. Gewoon door op hetzelfde netwerk te zijn, kan een ander (hacker) uw logins, wachtwoorden, informatie, creditcardgegevens en meer ontdekken.

Gebruik indien mogelijk mobile data-abonnement of een veilige VPN-verbinding.

Browse in privémodus

Browsen in de privé- of incognitomodus voorkomt dat mijn computer mijn browsegeschiedenis, tijdelijke internetbestanden en cookies opslaat. Wanneer de privé- of incognitomodus actief is, kunnen andere mensen de browsegeschiedenis niet vanaf uw computer traceren.

Het is echter belangrijk op te merken dat de privé- of incognitomodus niet volledig privé is, aangezien uw internetprovider (ISP) uw browse-activiteit nog steeds kan volgen.

Hoe kunnen we gegevens privé houden in een verbonden wereld.

Gebruiken we tweefactorauthenticatie om in te loggen zodat niemand anders niet zomaar bij onze gegevens kan. In onze digitale wereld is het belangrijk om voorzichtig te zijn met de gegevens die we genereren en delen.

Proberen we bewust keuzes te maken die van belang zijn voor het respecteren van onze privacy, het beschermen van gegevens en het mogelijk maken van vertrouwen. Best practices op het gebied van online beveiliging en gegevensbescherming, waaronder het beheren en beveiligen van persoonlijke informatie.

We houden ID’s en wachtwoorden veilig

Inloggegevens zijn digitale toegangspoorten tot informatie en gegevens over onszelf. Daarom is het belangrijk om ID’s en wachtwoorden vertrouwelijk te houden en op te slaan in een beveiligd bestand. We bewaren ze niet op cloudgebaseerde software of online gedeelde platforms.

Daarnaast gebruiken niet hetzelfde generieke wachtwoord voor al onze accounts. En gebruiken geen wachtwoorden met informatie over onszelf, zoals verjaardag, naam of afstudeerjaar.

We delen niet te veel op sociale media

Terwijl het hier draait om het delen van je leven en het posten van dingen waarvan je wilt dat anderen ze zien, is er een dunne lijn tussen dat en te veel delen.

We zijn voorzichtig met wat we plaatsen en publiceren zodat de hele wereld het kan zien. Als je een fervent gebruiker van sociale media bent, maak dan gebruik van de privacytools die worden aangeboden op sociale-mediaplatforms om te beperken wie kan zien wat je plaatst. Op veel platforms kun je je account privé maken of je berichten verbergen voor mensen die niet je vrienden zijn.

Twee-factor-authenticatie inschakelen

In het ongelukkige geval dat iemand uw inloggegevens te weten komt, zal het inschakelen van tweefactorauthenticatie voorkomen dat ze daadwerkelijk toegang krijgen tot uw account en informatie.

En als je een twee-factor-authenticatiemelding hebt ontvangen, maar niet recentelijk hebt geprobeerd in te loggen, weet je dat iemand toegang probeert te krijgen tot je account en kun je je wachtwoord wijzigen.

Maak een back-up van gegevens

Als we online zijn, bestaat er altijd een risico dat onze gegevens worden gecompromitteerd. Daarvoor gaan we voor een proactieve benadering van het maken van back-ups van onze gegevens in het geval er een beveiligingsinbreuk is of problemen met onze hardware.

Cyberbeveiligingsaanvallen kunnen ons en elk bedrijf overkomen, dus het maken van een back-up van onze gegevens kan ons helpen deze te herstellen.

We vermijden het gebruik van openbare wifi-netwerken

Openbare wifi-netwerken versleutelen het internet verkeer niet, wat betekent dat iedereen op hetzelfde wifi-netwerk mogelijk naar je gegevens kan kijken. Gewoon door op hetzelfde netwerk te zijn, kan een ander (hacker) uw logins, wachtwoorden, informatie, creditcardgegevens en meer ontdekken.

Gebruik indien mogelijk mobile data-abonnement of een veilige VPN-verbinding.

Browse in privémodus

Browsen in de privé- of incognitomodus voorkomt dat mijn computer mijn browsegeschiedenis, tijdelijke internetbestanden en cookies opslaat. Wanneer de privé- of incognitomodus actief is, kunnen andere mensen de browsegeschiedenis niet vanaf uw computer traceren.

Het is echter belangrijk op te merken dat de privé- of incognitomodus niet volledig privé is, aangezien uw internetprovider (ISP) uw browse-activiteit nog steeds kan volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *