Toestemming

Toestemming = verwachting

Degenen die uw hun toestemming geven, verwachten (en hebben inderdaad de wil) e-mails van uw te ontvangen. Als u de best practices van Database Building respecteert en het kopen van voorverpakte adreslijsten vermijdt, heeft u “voor u” een contactpersoon die echt geïnteresseerd is en geneigd is om met u te communiceren.

Niet alleen dat, maar toestemming toont bereidheid aan om gegevens te delen om rendement te hebben in termen van meer personalisatie e-mails, op maat gemaakte aanbiedingen en inhoud die voor hen interessant is. Sterker nog, door je contacten expliciet duidelijk te maken dat het delen van hun gegevens juist een voordeel voor hen is, omdat ze geen last zullen hebben van irrelevante berichten, maar alleen content, aanbiedingen en updates zullen ontvangen die voor hen interessant zijn.

Is 90% van de consumenten bereid persoonlijke gegevens te delen om exclusieve kortingen te ontvangen op producten en diensten waarin ze geïnteresseerd zijn.

Consensus = relevantie

Het eerste voordeel is absoluut dat van de Verhoogde relevantie van de berichten die u verzendt. Door middel van toestemming en profilering gegevens over contacten hebben verzameld, of deze nu persoonlijk (leeftijd, geslacht, functie), geografisch of gedragsmatig (laatste aankoopdatum, gemiddelde waarde van de portefeuille, recent bekeken inhoud) zijn, betekent in staat zijn om doelen te onderscheiden binnen uw database (of “segment”) en stuur relevante en gepersonaliseerde e-mails naar elk doelwit.

Het betekent dus dat je de ontvanger kunt bereiken met de juiste boodschap, die aansluit bij interesses, aansluit bij hun wensen en aanzet tot aankoop.

Consensus = prestatie

Verwachting bereidt de ontvanger voor om ontvankelijk te zijn en klaar om te communiceren. Relevantie stimuleert hen om te klikken en te converteren. Samen spelen verwachting en relevantie een sleutelrol bij het verbeteren van de prestaties van elk afzonderlijke contact. Hoe nauwkeuriger en punctueler de verkregen gegevens, hoe relevanter de inhoud van uw e-mails zal zijn. Als gevolg hiervan zullen openingen, klikken, conversies en betrokkenheid gunstiger zijn.

Toestemming = inkomsten

Meer relevantie en betere prestaties leiden bijgevolg tot hogere kansen op conversies en verkopen van uw contract. Het verkrijgen van toestemming van uw ontvangers betekent dat u de sleutels heeft om het verzenden van promotionele communicatie te ontgrendelen, ad-hoc aanbiedingen voor de doelen van uw database, e-mails met gepersonaliseerde inhoud die meer indringend een aankoop stimuleren (denk aan al die verlaten winkelwagen-e-mails, voorstellen voor soortgelijke producten aan degenen waarnaar wordt gezocht of gekocht).

Consensus = vertrouwen = leverbaarheid en reputatie

Van de verschillende statistieken die positief worden beïnvloed door consensus, is het leveringspercentage een van de belangrijkste. Als uw contacten geïnteresseerd zijn in het ontvangen van uw e-mails en toestemming hebben gegeven om ze te ontvangen, zullen ze geneigd zijn uw e-mails te openen en ze niet als spam te rapporteren. Wanneer je contacten verzamelt zonder profilering en toestemming of, erger nog, wanneer je besluit e-mailadressen te kopen, loop je het risico dat deze ongeldig, onveilig of ongeïnteresseerd zijn: allemaal factoren die de kans vergroten om in de map Spam terecht te komen, met als gevolg schade toebrengen aan uw bezorgcapaciteit en afzenderreputatie.

Toestemming vragen: best practices

Registratiefase:

Zorg ervoor dat u actief en expliciet toestemming te vraagt in uw registratie- en profileringsformulieren en de link naar het privacybeleid.

Stel de dubbele opt-in-methode in om de kwaliteit en echte interesse van de contactpersoon die van plan is zich te registreren te valideren.

Zorg ervoor dat je verificatiesystemen zoals CAPTCHA’s hebt om je formulieren tegen bots te beschermen.

De eerste welkomstmail is cruciaal. Zorg dat deze persoonlijk is. U start een dialoog wanneer u sneller reageert en verwacht , dit is de sleutel om niet als spammer te worden gerapporteerd en om de contactpersoon niet te laten vergeten dat zij u toestemming hebben gegeven. Bovendien, hoe relevanter de e-mail is, hoe sterker de relatie die met uw wordt gecreëerd.

Hierna hoef je er alleen nog maar voor te zorgen dat uw gegevens up-to-date houd. De behoeften en voorkeuren van uw ontvangers, of het nu klanten of prospects zijn, kunnen in de loop van de tijd gemakkelijk veranderen. Zorg ervoor dat u uw gegevens up-to-date houdt.

Wat gebeurt er als u geen toestemming vraagt?

Niet-naleving van wetgeving en ernstige juridische risico’s

Het niet naleven van best practices voor e-mailmarketing (profilering, segmentatie en personalisatie)

Risico op spam, niet-bezorgd en slechte bezorging

Schade aan uw reputatie als afzender

Lage prestaties van uw campagnes (de e-mails die u verzendt, worden niet als relevant beschouwd en worden niet geopend)

Laag rendement op investering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *